Zelenobílí šli do utkání z pozice lídra tabulky a posledního týmu, který držel čistý štít bez ztráty bodu. Hosté přijeli s vizitkou úřadujícího krajského přeborníka, jenž však dosud uhrál jen dva body a zůstával trochu dlužen své pověsti.

Český Krumlov - Želeč 1:1 (1:1)

Lépe do utkání vstoupili zkušení hosté, zatímco zelenobílí zažili doslova černou čtvrthodinu. Hosté udeřili již z první šance, když vybojovali roh, po kterém trestuhodně volný Kosobud zamířil hlavou pod břevno Trnkovy branky. Krumlovští se tak dostali do pozice, ve které v této sezoně ještě nebyli, a to do role prohrávajícího týmu. O chvíli později mohlo být ještě hůř, když se tváří v tvář Trnkovi dostal Kukučka, ale krumlovský gólman konečky prstů vyškrábl míč od tyče na další roh. Navíc se po čtvrthodině domácím při zblokovaném odkopu zranil kapitán Beránek a musel nuceně střídat.

Zelenobílí kontrovali až hlavičkou Taubera, se kterou si Blažek s přehledem poradil. Slavojáci se naštěstí mohou v této sezoně spolehnout na produktivní středovou řadu – a nejinak tomu bylo i tentokrát. Na konci první půlhodiny se přes čtyři obránce až k vápnu probil Dominik Tůma a zpoza šestnáctky umístěnou přízemní ranou k tyči srovnal na 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Ve druhém poločase se už skóre nezměnilo, i když pár možností k tomu ještě bylo. Tu největší na domácí straně měl Tauber, který ze strany postupoval sám na Blažka, ale i želečský gólman prokázal nespornou kvalitu – a body se dělily.

Krumlovští pohříchu museli kromě bodů počítat i další ztráty. Po hodině hry přišli o obránce Malého, který se po rohu ve vzdušném souboji srazil se Škrábkem a s otřesem mozku putoval sanitkou do nemocnice. V nastavení se pak vykartoval střídající Svoboda, jenž z rukou arbitra viděl druhou žlutou a následně červenou kartu.

Fakta – branky: 26. Tůma – 8. Kosobud, ŽK 3:3 (u domácích Svoboda 2, Tůma), ČK 1:0 (91. Svoboda), rozhodčí Přibyl, 150 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Beránek (17. Smolen), Dudák, Švec, Malý (63. Svoboda) – Sláma, Tůma (84. Ješina), Novák, Strapek (75. Persán) – Fischer, Tauber.

V příštím kole čeká Krumlovské exdivizní souboj na půdě roudenské Malše (sobota 8. září od 17 hodin).