Českokrumlovský Slavoj vykročil do nové sezony pravou nohou a na úvod přivezl tři body z neoblíbené jankovské Precis arény, kde po brankách Persána a Slámy zvítězil 2:1. V druhém kole Ondrášovka KP se slavojáci v domácí premiéře utkají v sobotu od 17 hodin s Protivínem, jenž na úvod remizoval 1:1 v Třeboni.

„Protivín moc neznáme, budeme se dívat na sebe. Víme, že jsme silní dopředu, takže to chce dát aspoň o jeden gól víc než soupeř. Každopádně chceme navázat na minulý výkon a body z Jankova doma potvrdit,“ přeje si krumlovský trenér Václav Domin, který však musí sáhnout do úspěšné sestavy… „Minule vinou zranění střídající Beránek má v obličeji pět stehů, ale v týdnu trénoval a bude připraven. Nebude ovšem Dudák, který je na dovolené. Důvěru tedy dostane mladá stoperská dvojice Švec a Malý, který na tomto postu dříve hrával. Jinak jsme komplet, včetně mladého Filipa, který se už vrátil z dovolené,“ vypočítal kouč.

V oblastní I.A třídě se jediný okresní účastník z Větřní představí v sobotu hodinu a půl po poledni na trávníku nováčka ze Lhenic.

Na nejnižším krajském stupínku – v I.B třídě, kde má Krumlovsko v áčkové skupině sedminásobné zastoupení se hned na úvod hrají dvě okresní derby.

První prestižní partie bude k vidění v sobotu v Loučovicích (17), kam zavítá Frymburk. Utkají se desátý se sedmým týmem minulého ročníku, kdy ve vzájemných soubojích byli úspěšnější Loučovičtí (doma 4:2, venku 1:1).

Druhé derby se bude hrát v neděli od 17 hodin v Kaplici, kde na hřišti favorita a očekávaného aspiranta na přední příčky čeká těžký start Zlatou Korunu. Hosté v minulé sezoně jako nováček v Kaplici překvapili a vezli si tři body za výhru 3:2. Jarní odvetu už ovšem jasně poměrem 3:0 opanovali spartakovci.

Z dalších okresních týmů v I.B třídě hraje doma už jen Velešín, který bude po sestupu s novým koučem navazovat na solidní jaro v nedělní podvečerní partii s loňským nováčkem z Boršova.

Na trávnících soupeřů odstartují sezonu oba okresní novicové. Hornoplánští jedou v sobotu do Dřítně a Dolní Dvořiště se tentýž den představí už od 13.30 v Hrdějovicích.