Roudné - Český Krumlov 0:2 (0:0)

Krumlovští trenéři se kromě dlouhodobě zraněného Kabeleho museli v defenzívě obejít i bez Beránka. Minule otřesený obránce Malý sice naskočil do základní sestavy, ale už po necelé půlhodině inkasoval další úder a znovu nuceně střídal.

Samotný obraz hry byl zpočátku oboustranně opatrný s minimem šancí, a tak nebylo divu, že poločas skončil bez branek.
Ve druhém dějství slavojáci přidali a vynutili si herní převahu. Stálo však při nich i štěstí, když po střele domácího Samka zachránilo Trnku břevno jeho svatyně.

Chléb se lámal po hodině hry. To se k míči na vápně dostal Martin Fischer a svojí obávanou pravačkou překonal brankáře Hřebejka – 0:1. Pro krumlovského forvarda to byla první mistrovská trefa v zelenobílém dresu Slavoje.

O pět minut později to pak bylo o dva. Míč si k trestnému kopu z nebezpečné vzdálenosti postavil špílmachr Václav Novák a krásnou střelou přes zeď nedal roudenskému brankáři šanci – 0:2.

Pojistku měl na noze Tauber, který se dostal do nájezdu, ale zakončil mimo tyče. To však již nic nezměnilo na tom, že slavojáci prodloužili bodovou sérii na roudenském stadionu o další dílek. A brankář Trnka se mohl radovat z třetího čistého konta v sezoně.

„Prvních třicet minut to bylo z naší strany takové rozkoukávání. Domácí byli agresivní a my se s tím trochu nemohli srovnat. Pak jsme ale začali hrát náš fotbal, kluci podrželi balon, dobře kombinovali a soupeře moc do šancí nepouštěli. Domácí sice nastřelili břevno, ale víc větších příležitostí neměli. Ve druhé půli jsme pak šli do vedení, když se konečně trefil Fischer. Po krásném gólu Nováka jsme si to pak už pohlídali. Výborný zápas odehráli Novák, Dudák a Tůma. Pochválím ještě mladého dorostence Paráčka, který v prvním poločase naskočil za zraněného Malého a vyrovnal se s tím velice dobře," chválil spokojený krumlovský trenér Václav Domin.

Fakta – branky: 60. Fischer, 65. Novák, ŽK 3:3 (u hostů Tůma, Švec, Smolen), řídil rozhodčí Peterka, sledovalo 100 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Malý (23. Paráček), Švec, Dudák, Smolen – Sláma (85. Filip), Novák, Tůma, Strapek (89. Trapl) – Fischer (89. Ješina), Tauber.

Krumlovští drží sérii bez prohry a po pěti kolech jsou s třinácti body za tři vítězství a remízu jen o skóre v tabulce stříbrní za stejně úspěšným ambiciózním nováčkem z Lomu u Tábora.

V příštím dějství slavojáci v sobotu 15. září přivítají na svém trávníku aktuálně čtvrtou Hlubokou (16.30), která ztrácí jen bod. „To bude zajímavé utkání, už se těšíme,“ zve krumlovský kouč Václav Domin.