Krumlovští, kteří nastoupili v netradičních modrých dresech, vydřeli v neoblíbené Precis aréně cenné tři body a do sezony tak vykročili pravou nohou.

Radost krumlovským trenérům kalilo jen zranění kapitána Beránka, který už po necelých deseti minutách utrpěl ve vzdušném souboji se Šebelkou tržnou ránu v obličeji, byl otřesený a musel vzápětí střídat.

Jankov – Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Hosté začali aktivně a už v 1. minutě zahrozili, ale Sláma ve vápně těsně nedosáhl na prudký centr Fischera. V dalších minutách se hrálo poměrně opatrně, byť více byl míč na krumlovských kopačkách.

Skóre se změnilo po půlhodině, kdy dlouhý nákop za domácí obranu vybíhající jankovský brankář Pavelec nezachytil a Persán v tísni zacílil do odkryté svatyně – 0:1. Tentýž hráč překonal Pavelce i o šest minut později, ale druhá branka neplatila pro údajný ofsajd.

Dobrou šanci měl v závěru poločasu ještě hostující Fischer, jenomže podél brankáře zakončil mimo.

V záživnější druhé půli nejprve Novák z trestného kopu orazítkoval spojnici domácí branky.

Po hodině hry krumlovský špílmachr Novák dalším skvostným pasem vysunul Fischera, jenž z úhlu pálil o vlásek mimo tyče.

Pojistku přidali slavojáci v 72. minutě po krásné akci, na jejímž konci byl Sláma, jenž zužitkoval uličku od Taubera – 0:2.

Jankovští přidali a za šest minut ze standardky po centru z pravé strany korigovali hlavičkou neobsazeného Hüttnera na 1:2.

Domácí pak přitvrdili, což po nesmyslném zákroku Maršána těžce rozdýchával krumlovský kapitán Novák. Domácí ovšem přitlačili Slavoj na jeho polovinu, ale kromě několika rohů a závarů víc už nestihli – a tři body putovaly do podzámčí.

V poslední minutě ještě mohl pečetit zaslouženou výhru hostů Tauber, ale po centru Strapka v těžké pozici z voleje přestřelil.

„Vyhráli jsme zaslouženě, za což musím pochválit celé mužstvo. Vyzdvihnu Trnku, který chytal mistrák poprvé po dlouhé zdravotní pauze a svými zkušenostmi dodával manšaftu klid. Dobře zahrála osa Dudák, Švec a Novák, vepředu podržel míč Fischer,“ chválil krumlovský asistent Jiří Černý a neodpustil si poznámku: „Jediným stínem dobrého zápasu byly zákroky jankovského Maršána, kterému hodně pomáhal Bürger. Vašek Beránek byl otřesený, ale je naštěstí v pořádku a příště bude moci nastoupit.“

Fakta – branky: 78. Hüttner – 31. Persán, 72. Sláma, ŽK 2:3 (u hostů Švec, Strapek, Tůma), rozhodčí Šafránek, 238 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Beránek (11. Smolen), Dudák, Švec, Malý – Sláma (88. Ješina), Strapek (90. Trapl), Novák, Persán (66. Tůma) – Tauber, Fischer.

V druhém kole Krumlovští v sobotu 18. srpna přivítají na svém hřišti v domácí premiéře (od 17 hodin) soupeře z Protivína, který na úvod remizoval 1:1 v Třeboni.