Ze souboje do té doby nulových týmů se zástupce Krumlovska vracel s prázdnou, byť v půli měl po zásazích Kotlára, Weinharda a dvou trefách kapitána Gutheise nadějný dvoubrankový náskok.

Vodňany – Větřní 7:4 (2:4)

V prvním poločase se oba týmy vystřídaly ve vedení, ale do kabin šli spokojenější hosté. Po obrátce se však v koncovce prosazovali už jen domácí, kteří pěti trefami připravili dokonalý obrat.

„Vodňany sice mají kvalitní a zkušený tým, ale nám se nemůže stát, že takto propadneme. Po Lhenicích jsme už podruhé totálně nezvládli druhý poločas a soupeři cestu za třemi body hodně usnadnili. Když dáte venku čtyři branky a nevezete ani bod, tak je to škoda. Příčiny špatných druhých poločasů musíme najít a na příští zápas s Trhovými Sviny se připravit lépe. Už bychom měli bodovat, aby nám hned na začátku neujel vlak!“ varovně zvedá prst větřínský kormidelník Vlastimil Sulzer a ještě dodává: „V tomto zápase se dařilo Weinhardovi s Gutheisem a i přes tolik gólů slušně zachytal Dobrovodský.“

Fakta – branky: 16. a 48. Girardey, 13. Gažík, 56. Šlehofer, 57. Šťastný, 70. Šteier, 82. Hrachovec – 22. a 29. Gutheis, 5. Kotlár, 27. Weinhard, ŽK 2:3 (u hostů Dobrovodský, Sivák, Kotlár), rozhodčí Náprava, 80 diváků.

Sestava Větřní: Dobrovodský – Dvořáček, Peťule, J. Dušek, J. Dvořák (68. D. Chupík) – Z. Chupík, Poláček, Sivák, P. Kotlár (78. Rada) – Gutheis, Weinhard (87. Troják).

V tabulce áčkové skupiny poslední Větřínští v sobotu 8. září přivítají aktuálně osmé Trhové Sviny (od 17 hodin).