Český Krumlov – Katovice 1:2 (0:1)

Zelenobílou družinu trenérů Domina a Černého mohla posadit do sedla už první minuta šlágru kola. To se za zády katovické obrany zjevil Persán, postupoval zprava sám na brankáře Švehlu, ale křížnou střelou orazítkoval jen levou tyč jeho svatyně.

Tato šance odstartovala útočnou a hodně otevřenou partii, v níž ofenzíva převládala nad defenzivní činností obou týmů. Pohříchu více ze hry v dalších minutách očividně měli fotbalovější a důraznější hráči katovické Otavy.

Slavojáci mohli děkovat jen brankáři Trnkovi, že nebylo rozhodnuto už v první půlhodině. Ve 12. minutě měl tutovku na noze Požárek, ale při dorážce z malého vápna na krumlovského gólmana nevyzrál. Trnka se výborným zákrokem proti Požárkovi blýskl i při další vyložené šanci hostů o pět minut později. Ve 24. minutě po spolupráci s Požárkem šel sám na domácí branku pro změnu Repa, ale i do třetice vyšel ze souboje jako vítěz strážce krumlovské svatyně.

Bezbrankovým stavem pak mohli pohnout i slavojáci. Ve 26. minutě Dudák lahůdkovou uličkou poslal do nájezdu znovu Persána, který podruhé tváří v tvář Švehlovi mířil tentokrát těsně nad.

A trest přišel vzápětí. Hosté se znovu dostali k rychlému kontru, sám na Trnku šel opět Požárek a v tomto případě střelou kolem vybíhajícího gólmana se již nemýlil – 0:1. Domácí se hodně zlobili, protože zisku míče předcházel faul na Švece, ale sudí byl jiného názoru…

Krumlovská obrana ovšem v první půli připomínala spíše jeden velký průchoďák, na což domácí trenéři reagovali ještě před pauzou dvojnásobným střídáním.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se zelenobílí snažili nastartovat obrat, ale hra se jim nedařila.

Katovičtí všechny jejich pokusy s přehledem odvraceli a navíc po necelé hodině hry přidali gólovou pojistku. Na konci rychlé kombinace byl znovu Požárek, který povedeným lobem upravil na 0:2.

V domácích řadách zavládla frustrace, což dokumentovala i žlutá karta pro Taubera za nesmyslné zakopnutí míče na tribunu. Domácí trenéři pak útočníka raději stáhli z trávníku.

Přesto se zelenobílým podařilo korigovat, když se po útočném výletu Dudáka dostal do koncovky střídající Trapl a podél gólmana dal na 1:2. Na vyrovnání už ale nebyl čas a Katovičtí si již zaslouženou výhru pohlídali.

Fakta – branky: 88. Trapl – 33. a 57. Požárek, žluté karty 2:4 (Persán, Tauber – Chylík, Tušer, Hajdušek, Kagui), rozhodčí Přibyl, 123 diváci.

Sestava Slavoje: Trnka – Malý, Dudák, Švec, Svoboda (38. Paráček) – Persán, Tůma (38. Strapek), Novák, Sláma (83. Ješina) – Fischer (64. Filip), Tauber (87. Trapl).

Krumlovští třetí domácí a zároveň i podzimní prohrou klesli s 23 body v tabulce pod pomyslné stupně. V podzimní derniéře se slavojáci představí v sobotu 17. listopadu na půdě čtrnáctibodové Jiskry Třeboň.