Rozpoložení obou týmů ale bylo podobné, když spolufavorité ze špičky pořadí v předchozích zápasech ztráceli. Krumlovští v říjnových zápasech dvakrát remizovali venku, naposledy doma nečekaně padli s Blatnou – a černý stín desátého měsíce roku nezaplašili ani poslední říjnovou sobotu.

Český Krumlov – Lom u Tábora 0:2 (0:2)

V oboustranně útočné partii, která rozhodně přítomné fanoušky nenudila, se nakonec ukázala větší zkušenost hostů z Táborska.

Gólové příležitosti si vypracovávaly oba celky, ale v jejich proměňování byli úspěšnější Lomští.

Hosté nastřelili několikrát konstrukci Říhovy svatyně, ale po dvaceti minutách se ujali vedení, když na konci rychlé akce byl jejich kanonýr David Neužil, jenž otevřel skóre – 0:1.

Před poločasem pak hosté z velkého závaru v šestnáctce přidali gólovou pojistku. Dvě střely ještě krumlovský gólman Říha reflexivně vyrazil, ale na další dorážku Davida Neužila již nestačil – a hosté si nesli do druhé pětačtyřicetiminutovky dvoubrankový náskok.

Do druhého poločasu domácí trenéři posílili ofenzívu o třetího útočníka Fischera. Slavojáci si vynutili tlak, vypracovali si i dobré šance, ale bez kýženého efektu. Brankář Chylík při tutovkách střídajícího Filipa nebo Švece nekapituloval – a všechny tři body putovaly z podzámčí na konto Lomu, který v průběžném pořadí vystřídal slavojáky na druhé příčce.

Krumlovští podruhé v této sezoně vyšli naprázdno, v říjnu přidali jen dva body a na vedoucí Olešník, jenž jasně zdolal Hlubokou, ztrácejí aktuálně již šest bodů.

Fakta – branky: 20. a 41. Neužil, žluté karty: 2:1 (Svoboda, Tauber – Bosnyak), rozhodčí: Šafránek – Kroutl, Jarolím, diváci: 120.

Sestava Slavoje: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda (46. Fischer) – Grigera, Tůma (50. Filip), Novák, Strapek – Tauber, Sláma (85. Smolen).

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku



SLOVA OD KORMIDLA

Krumlovský trenér Václav Domin po utkání řekl:

„Pro diváky se hrál opravdu zajímavý fotbal se spoustou šancí, který se musel líbit. My bohužel zase nechytili začátek a místo vedoucí branky jsme z brejku prohrávali. Hlavně druhou půli jsme potom odehráli velice dobře, ale soupeř si to vedení už pohlídal. Lom má hodně zkušené mužstvo a znovu to na hřišti prokázal. Naše mládí se s tím nesrovnalo. Tlačili jsme, měli šance, ale prorazit hradbu neumíme. Není to ale žádná tragédie! V rámci možností všichni odehráli dobrý zápas, povedené zákroky měl Říha,“ viděl plusy kouč a ještě dodal: „Máme průměr jedenadvacet let a mladíci takové výkyvy, jaké nás potkaly v říjnových zápasech, prostě mají. Musíme se naladit, aby to šlo zase nahoru a závěr byl lepší!“

Krumlovští se ve třináctém podzimním dějství vydají v sobotu 3. listopadu na trávník aktuálně předposledního Rudolfova.