Tým z Podkletí pod taktovkou občas hrajícího osmačtyřicetiletého kouče Zbyňka Ginzela však v dostizích o prvenství nasadil k trháku už v úvodu odvet a i přes jistá zaváhání mohl slavit návrat na oblastní fotbalovou mapu do I.B třídy již kolo před koncem sezony.

OP muži - 22. kolo: Sokol Chvalšiny (žlutočervené dresy) - Hraničář Malonty 4:5 (3:1).
Ve šlágru derniéry vyhrál Hraničář, střelci se činili

Derniéra proti největšímu soupeři od hranic se tak už mohla hrát v klidu – a skončila výhrou Hraničáře.

Jaká tedy byla vaše jarní cesta za postupem?

Nebyla bez komplikací. Prohráli jsme v Nové Vsi, kde jsme zcela zbytečně ztratili tři body. Tamní malé hřiště nám prostě nesedí. Naštěstí jsme mohli slavit už po minulé výhře ve Vyšším Brodě. A poslední zápas podle toho vypadal… Kluci se už viděli v první třídě. Celý týden jsem řadu hráčů neviděl ani jednou na tréninku, a to se pochopitelně projevilo.

Vraťme se ještě zpátky. Měl jste v nějaké fázi odvet obavy o splnění postupového cíle?

Po prohře v Nové Vsi jsem se trochu obával hned dalšího venkovního zápasu v Přídolí, kde se na tamním hřišti nikomu nehraje dobře. I z toho důvodu jsem výjimečně nastoupil, abych si to takzvaně pohlídal přímo na place.

Ondrášovka KP – 30. kolo: FK Slavoj Český Krumlov (zelené dresy) – TJ Jiskra Třeboň 1:1 (0:1).
Slavoj psal s Jiskrou remízovou tečku a skončil celkově pátý

Zlatý tým zůstane pohromadě nebo budete pro první třídu shánět posily?

Aktuálně máme sedmnáctičlenný kádr, ze kterého nikdo neodchází, což je první dobrá zpráva. Navíc máme rozjednaný příchod tří hráčů, a to Aleše Kvasničky a Bednáře z Horní Plané a také Dibďáka z Vyššího Brodu. Pokud se tyto přestupy povedou, tak už nikoho dalšího shánět nebudeme. Dvacet lidí v kádru by mělo stačit k tomu, abychom v první třídě hráli důstojnou roli. Na přípravu je celkem krátká doba. Dvacátého července budeme hrát na turnaji účastníka I.A třídy z Nové Vsi u Českých Budějovic. Předběžně domluvený je i přípravný zápas s kombinovaným týmem Kaplice.