Týmy Křemže a Chvalšin mají bohatou historii vzájemných soubojů a na jejich rivalitě notně přidává i fakt, že i v současnosti je v obou sestavách několik hráčů, kteří oblékali oba dresy, či mají dokonce mezi sebou příbuzenské vazby.

Jasným favoritem ovšem byli hosté, kteří přijeli do Křemže potvrzovat post vedoucího týmu přeboru a jednoho z hlavních kandidátů na titul a postup. Vše podstatné se odehrálo v první půlhodině – a na konci bylo překvapení, protože všechny body zůstaly doma.

Křemže – Chvalšiny 2:1 (2:1)

Od prvních minut měli více míč na kopačkách fotbalovější hosté. Křemežští zase kontrovali bojovností a nevynechali jedinou možnost k ohrožení obrany favorita. Ta se otevřela už ve 12. minutě, kdy poprvé nechal zavzpomínat na slavné časy rychlonohý Kamil Rolník, nadechl se k velkému sólu, prošel z půlky až do vápna a křížnou ranou prostřelil brankáře Schwarze – 1:0.

Z vedení se však domácí radovali jen pár minutek, když hosté vybojovali roh, na centr od praporku vyskočil ve vápně nejvýše Martin Kamenský a umístěnou hlavičkou srovnal na 1:1.

Za chvíli měl po akci exkřemežského Kaprála velkou šanci mladý Ginzel, ale z jasné pozice mířil mimo tyče. A trest přišel vzápětí. Dlouhý pas Kouby si před vápnem opět zpracoval Kamil Rolník, tentokrát zleva prolétl do šestnáctky a trefou podél vybíhajícího Schwarze podruhé rozjásal početný tábor domácích fanoušků – 2:1.

Ve druhém poločase se hrálo prakticky na jednu půlku, Chvalšinští tlačili, ale kýženého efektu se už nedočkali. Nejblíž k vyrovnání byli po hodině hry, kdy po dorážce ze skrumáže domácího gólmana zachránilo břevno. Obětavá a důrazná křemežská defenzíva již podruhé nekapitulovala.

„Po špatném výkonu ve Větřní jsme se trochu pohádali, pročistil se vzduch a tentokrát to bylo o něčem jiném! Když hrajete s prvním, navíc se soupeřem s několika bývalými spoluhráči, tak je o motivaci postaráno. Kluci se vyhecovali, makali nadoraz a výsledek se dostavil. Za bojovnost chválím celý tým, který se i při naší velké marodce, kdy na střídání byli jen dva matadoři, semkl,“ chválil křemežský trenér Radek Linha.

To chvalšinský kouč Zbyněk Ginzel své chlapce nešetřil: „Zápas se nám vůbec nepovedl a byl to propadák! Ublížila nám pauza. Kazili jsme skoro každou druhou přihrávku, vůbec se neběhalo, prohrávali jsme souboje. Roli určitě sehrálo i podcenění. Křemže se naopak rvala, šla si za výhrou a zaslouženě jí vybojovala,“ sportovně uznal.

Sestava Křemže: Klimeš – Matějka, Filip, Gondek, Matoulek, Troup, Snížek, Novotný, J. Kouba, M. Vosika, K. Rolník, střídali: Stejskal a Kočer.

Sestava Chvalšin: Schwarz – Zwifelhofer, Holas, Kamenský, Fic, M. Postl, Kaprál, Sluka, Ginzel ml., Fučík, Babinský, střídali: P. Postl, Nymsa, Aust, V. Decarli.