Informace o dalším vývoji v případu přinesla MF Dnes.

"V souvislosti s daným fotbalovým utkáním byli obviněni čtyři muži. V jednom případě z trestného činu podplácení, za který hrozí až dvouleté vězení, a tři muži byli obviněni z přijetí úplatku, což trestní zákoník umožňuje potrestat až čtyřletým vězením," řekl listu mluvčí policie ve Zlínském kraji Vladislav Malcharczik.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL PODZIMU! Patnáct střelců krajského přeboru bojuje o titul
Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Místopředseda FK Mohelnice: Dlouho nikdo nevěděl, jakou soutěž budeme hrát

Vyšla jen polovina plánu

Obviněnými jsou podle MFD tři bývalí hráči Mohelnice - obránci Jaroslav Hlavsa s Danielem Ivanem a brankář Pavel Rohel. Čtvrtým obviněným je Michal Skwarczek, někdejší kapitán Valašského Meziříčí.

Zápas, který se hrál loni v listopadu, se měl pokusit ovlivnit brankář Rohel, jenž v Mohelnici hostoval právě z Valašského Meziříčí. Kvůli podezření však byl nakonec na poslední chvíli ze sestavy vyřazen.

Duel měl být ovlivněn kvůli nekalým sázkám. V zápase mělo padnout čtyři a více gólů, z toho alespoň dva góly v první půli.

Polovina údajného plánu vyšla, když se kopala na každé straně ještě do přestávky penalta. Po změně stran už přidal gól jen domácí Valmez. Další branky navzdory mnoha šancím, nastřelené tyči a dlouhému nastavení, už nepřišly.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Fotbalová Mohelnice hlásí restart, bude hrát krajský přebor

Zmizeli Číňani i dosazený manažer

V mohelnickém klubu se v době konání zápasu angažovali potenciální čínští investoři, kteří čelily už v minulosti nařčení z propojení na sázkařskou mafii. Konkrétní případy se měly odehrát v Irsku či Rumunsku.

Po vypuknutí této kauzy však z Mohelnice zmizeli, stejně jako dosazený manažer Přemysl Buba. Klub nyní hraje v krajském přeboru.

V Mohelnici, respektive Valašském Meziříčí už nehraje ani jeden z obviněných hráčů.

Skwarczek je v kádru třetiligových Otrokovic, Hlavsa působí v druholigové Chrudimi. Brankář Rohel je registrován v Markvartovicích na Hlučínsku (okresní přebor) a Ivan v Píšti (I. A třída Moravskoslezského kraje).

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Klub FK Mohelnice odmítá, že by ovlivňoval výsledky zápasů
Čínské posily se už předvedly v zápase Mohelnice v Prostějově
Mohelnici posílili hráči z Číny. Po tréninku poděkují, chválí Trnečka