Ke kuriózní situaci došlo v 19. minutě, když "Klofis" z hranice šestnáctky rozehrál míč ze země, přičemž dlouhý nákop skončil po odskoku v síti za překvapeným hostujícím gólmanem Tadeášem Javůrkem.

Tomáš Netymach.
Šéftrenér Českého lva Netymach: Mladé hráče kazí ega dospělých

Vstřelil jste někdy podobný gól přímo ze hry? Byl to záměr nebo náhoda?
Podobny gól jsem nikdy v životě nedal. Ani ve snu by mě nenapadlo, že na takovou dálku to vůbec je možné. Záměr to určitě nebyl, i když mi správce stadionu říkal, že před zápasem a i v poločase se trávník bude kropit a ať si dam pozor, že to bude klouzat.

Z pokutového kopu jste však gól již vstřelil, že?
Z penalty jsem skóroval jako hráč i jako brankář. Ale cely život tvrdím, že penalta se dá jen špatně kopnout a ne dobře chytit.

Co na kuriózní gól to říkali spoluhráči?
Jak kteří. Nejsem totiž u všech až tak oblíbený pro moje prožívání zápasu, řvaní a dirigování (smích). Ale myslím si, že z branky byli víc než já určitě nadšeni dobrušští fanoušci a spoluhráči. A to z jednoho prostého důvodu: já jsem svůj gól vůbec neviděl. Po dlouhém nákopu na Jirku Kořínka, který svým obvyklým gestem hlavy mi dal najevo: Gigi kopej, půjdu si pro něj, jsem se otočil ke své brance a šel se napít. Najednou slyším ovace diváků a gratulace spoluhráčů, ani jsem tomu nemohl uvěřit.

Duel Vroutku (v pruhovaném) s týmem Podbořan.
Vroutek věří v obhajobu šesté pozice. Chceme hrát útočně, zní z klubu

Kolik zaplatíte do kasy?
Do kasy asi nezaplatím nic, protože fotbal mě neživí a nevydělávám si nohama, abych si mohl dovolit vyhazovat peníze za pokuty.

V utkání jste kromě gólu předvedl několik dobrých zákroků a přispěl tak k zisku třech bodů. Jak hodnotíte zápas s Vysokou?
Byly tam situace, které se mně podařilo zneškodnit, ale proto tam přeci jsem. Snažím se spoluhráčům pomoci jak na lajně v kase, tak se čtením hry a sbírání dlouhých balonů za obranu. Popravdě, do poslední vteřiny jsem ani nevěděl, že budu chytat, protože jsem nestihl ani středeční trénink, a to trenéru Killarovi dost vadí. Když jsme slyšel své jméno, tak mně naskočila husí kůže.

Co si budeme povídat, každý gólman chce vždy chytat. A když víte, že hostíte Vysokou, kterou zdobí skvěla kombinační hra s úžasnými standardkami a neskutečným Dědkem Vojtou Bělkou, tak se na zápas těšíte a víte, ze se nebudete nudit. Podle mého jsme odehráli dosud nejlepší utkání, všichni poctivě plnili pokyny trenéra. Od neúnavného bojovníka Krahulce, špílmachra Mikušíka až po střelce Kořínka.

Zdeněk Studený, nová brankářská jednička Bruntálu.
Po zranění kolegy novou jedničkou Bruntálu. Klub se hodně posunul, říká Studený

Po úspěšném penaltovém rozstřelu v Sobotce jste získali tři body s favorizovanou Vysokou. Vstup do sezony vám jako nováčkovi vyšel nadmíru dobře…
Penalty v Sobotce nám vyšly. Doma s Vysokou tři body čekal málokdo. Ale když chcete postoupit do divize, musíte doma porážet všechny… (smích)

Nyní vás čeká cesta do Nového Bydžova. Co by mělo platit na dalšího z aspirantů na nejvyšší příčky?
Myslím, že Bydžov nebude o nic jednodušší soupeř než Vysoká. Bohužel mi tento zápas unikne, protože budu na dovolené. Věřím klukům, že vyhrají a potvrdí formu. Na dálku jim budu držet palce.

I.B třída východ: Velké Hamry B - Jivan Bělá 9:0 (4:0).
Pět gólů v jediném zápase aneb velkolepá show hamrovského Žitky