V minulé sezoně jednatřicetiletý ofenzivní hráč hostoval v Plzni a po návratu do Baníku dle klubového webu už v Ostravě ani nezačal letní přípravu a včera došlo mezi Baníkem a Dynamem k dohodě o přestupu. „Roman sice měl u nás nadále platnou smlouvu, přišla však nabídka z Budějovic a domluvili jsme se na odstupném, za které jsme byli ochotni jej uvolnit. Přejeme mu v další kariéře hodně zdaru a děkujeme za odvedené služby,“ na klubovém webu sdělil sportovní ředitel ostravského Baníku Alois Grussmann.

Ofenzivní univerzál se na své nové angažmá těší„Při posledním hostování v Plzni jsem odehrál jen minimum, takže do Budějovic přicházím s přáním nastupovat pravidelně. Doufám, že se dostanu do herní a střelecké pohody a pomůžu Dynamu k dobrým výsledkům,“ zdůraznil rodák z Roudnice nad Labem pro dynamocb.cz po podpisu dvouletého kontraktu.

Potočný v I. lize sehrál přes dvě stovky zápasů, nastřílel 37 gólů a přidal 20 asistencí. Dynamo si od hráče s obávanou levačkou slibuje, že tuto bilanci ve svém novém angažmá rozšíří. „Roman už má něco odehráno, je to kvalitní hráč a vítězný typ. Věříme, že se u nás prosadí a splní očekávání,“ uvedl sportovní ředitel Dynama Milan Čadek.

LETNÍ PŘÍPRAVA DYNAMA
Sobota 2. července: Dynamo – Dukla Praha (11, Hluboká)
Sobota 9. července: Dynamo – Vlašim (11, Temelín)
Pondělí 11. července: Odjezd na soustředění do Kaprunu
Středa 13. července: Augsburg – Dynamo (18, Rakousko)
Pátek 15. července: Union Berlín – Dynamo (18, Rakousko)
Pondělí 18. července: Wieczysta Krakov – Dynamo (18, Rakousko)
Úterý 19. července: Návrat ze soustředění v Kaprunu
Sobota 23. července: Dynamo – Táborsko (17, Střelecký ostrov)