Zatímco Jablonci, který byl v minulé sezoně třetí a postoupil do Konferenční ligy, se vstup do nového ročíníku I. ligy příliš nepovedl, Dynamo po dvou výhrách v řadě se posunulo do horní poloviny tabulky. „Na ty dvě výhry byhom rádi navázali i v Jablonci, určitě se tam porveme o co nejlepší výsledek,“ ujistil před cestou na sever Čech asistent trenéra Jiří Kohout.

Stejný cíl ale měl i Jablonec: „Víme, že nás čeká těžký soupeř, kterému se teď daří. Budějovice dvakrát za sebou doma vyhrály 3:1, předtím odehrály hodně dobré utkání v Plzni. Dobře se posílily, takže to bude opravdu velice těžké utkání, chceme ale vyhrát,“ uvedl pro klubový web trenér Jablonce Petr Rada.

Vstup do zápasu vyšel lépe Dynamu, které bylo v úvodní desetiminutovce lepším týmem a připravilo si i několik slibných šancí: už ve 2. min. po Burenově nahrávce Sladký zprava překopl a pár vteřin nato Basseyho centr posunul Van Buren na Mihálika, jehož hlavičku brankář Vajner vyrazil od tyče jen konečky prstů. V 7. min. po faulu Kratochvíla na Hellebranda Hora z přímého kopu z rohu vápna pálil vedle.

Jihočeši měli šance, gól ale nedali – a tak udeřil na druhé straně Jablonec: Krob z přímého kopu našel v 15. min. volného Doležela, jenž hlavou mířil přesně k tyči – 1:0.

Odpověď Dynama ale byla rychlá a také rázná!

Ve 20. min. si Mršič zpracoval míč na polovině soupeře, z dvaceti metrů se do něj opřel, a ačkoli pálil svou slabší pravačkou, ligový debutant v jablonecké brance se natahoval marně – 1:1.

Jen o tři minuty později střílel ještě z větší dálky a do opačné šibenice, byla to však rána velice utěšená a Vajnar i tentokrát plachtil vzduchem naprázdno – 1:2!

To byl pro Jablonec šok a chybělo jen málo k tomu, aby ještě do přestávky v pohodě kombinující fotbalisté Dynama svůj náskok ještě navýšili: Sladký prodloužil hlavou na Van Burena, jenž hlavou zamířil přesně k pravé tyči, mladý jablonecký gólman ale byl u tyčky včas a Burenovu hlavičku vytáhl.

Severočeši se ze dvou těžkých úderů zvedali jen těžko a do půle zahrozil už jen Doležal, brankář Vorel si s jeho pohotovým volejem ale výborně poradil.

Zatímco do přestávky se hrála vyrovnaná partie, po půli už měl Jablonec v poli více ze hry, do vyložených šancí jeho hráče ale pozorná defenziva Dynama nepouštěla. V 57. min. Pilař střílel těsně vedle tyče, jinak hráči Jablonce svou územní převahu prezentovali jen ve statistice rohových kopů. Nicméně těch kopali spoustu, obrana Dynama však stačila odvracet.

Přesto se Jablonec vyrovnání dočkal a opět ze vzduchu, když Vaníčkův centr Kubista hlavou poslal před bránu a tam nejvýši vyskočil opět Doležal – 2:2.

Tímto výsledkem zápas i skončil – a to i kvůli tomu, že krátce před Doležalovým gólem Bassey po Burenově nahrávce ztroskotal zblízka na brankáři Vajnerovi… „Kdyby Fortune tuto vyloženou příležitost proměnil, bylo to 3:1 a bylo po zápase,“ smutnil trenér David Horejš.

Jablonec - Dynamo ČB 2:2 (1:2) - Branky: 15. a 78. Doležal – 20. Mršić, 23. Mihálik. ŽK: Talovierov, Králik. Diváci: 2424. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Leška. Jablonec: Vajner – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (71. Vaníček), Houska (46. Čvančara), Kratochvíl, Pilař (87. Malínský) – Doležal. Dynamo: Vorel – Sladký, Králik, Talovierov, Novák – Hora, Hellebrand (58. Čavoš) – Van Buren, Mršić, Mihálik (72. Javorek) – Bassey (87. Škoda)