„Radost mám ze čtyř gólů, ač jsme jich mohli dát ještě víc. Podali jsme týmový výkon, což mě těší. U nás to není o jednom dvou hráčích,“ uvedl po výhře s Albánií trenér Jan Suchopárek, dle něhož i střídající hráči ve druhé půli hru výrazně oživili.

Až po půli šel na hřiště Pavel Šulc, jenž na Střeleckém ostrově v minulé sezoně za Dynamo hostoval a velice se mu zde dařilo. I proti Albánii hrál výborně, dostával se do šancí a v závěru výhru české jednadvacítky pečetil. „Jsem rád, že se Pavel Šulc prosadil, na gól čekal velmi dlouho,“ vyzdvihl trenér Suchopárek.

Na stadion Dynama na Albánii přišlo téměř osmnáct set diváků. „Nečekal jsem, že jich přijde tolik. Moc nás to potěšilo a hrálo se nám dobře, bylo to opravdu výborné,“ pochvaloval si atmosféru při zápase po společné děkovačce s fanoušky. autor třetího gólu Kryštof Daněk.

DYNAMO V NEDĚLI S HRADCEM
O tomto víkendu pokračuje po reprezentační přestávce fotbalová I. liga 7. kolem a v něm Dynamo v neděli od 14.00 hod. změří na Střeleckém ostrově své síly v důležitém střetnutí s Hradcem Králové.
Ligový nováček poslal na jih Čech vizitku v podobě vítězství s Plzní 1:0, takže se diváci mají nač těšit.

„Stejně jako na předchozí zápasy lze lístky koupit online na webu www.TicketLIVE.cz, ši osobně v prodejních místech TicketLIVE, jakým je v Budějovicích třeba Music centrum v Krajinské,“ sdělil na klubovém webu mediální manažer Aleš Strouha a dodal, že diváci musí u vstupu prokázat svou bezinfekčnost dle vládních nařízení. 

STO LET U JORDÁNU
Fotbalisté FC MAS Táborsko v neděli v 7. kole II. ligy hrají od 17 hod. na svém stadionu v Kvapilově ul. s Třincem a zápas bude mít velice slavnostní rámec. Právě před sto lety byl v Táboře založen DSK Tábor, na jehož tradici současný klub navazuje.

Součástí utkání je i charitativní sbírka na podporu osmileté Karolínky Kromkové, trpící dětskou mozkovou obrnou. Přispět Karolínce lze koupí výročního dresu DSK Tábor, peněžitým darem na transparentní účet Karolínky (111 003 757/ 5500) či koupí lístku na duel s Třinecem.

Oslavy významného jubilea zastihlo táborský fotbal ve výborné kondici: A-tým Táborska v aktuální tabulce II. ligy je v horní polovině a na výši je i práce s mládeží.

Důkaz? Například 19letý Marek Icha v zápase Elitní ligy v Jablonci za ČR U20 proti Německu (0:2) čtvrt hodiny před koncem střídal na pravém beku Cedidlu a v přípravě s Duklou Praha (3:1) odehrál na levém kraji obrany celý zápas. Z FC MAS Táborsko byl do reprezentace U19 povolán Jakub Drozd (u Jordánu je od léta na hostování z Baníku) a na mezinárodním turnaji v Portugalsku dal s Belgií (3:3) z penalty jeden gól a v základní sestavě byl také proti Portugalsku (2:2).