V týmu Dynama se v základní sestavě představili i všichni hráči, které si trenéři vytipovali jako posily do jarní části soutěže: Ivan Sušak v bráně. Miloš Kopečný a Denis Granečný na krajích čtyřčlenné obrany, Karol Mészároš a Pavel Šulc v záloze. Ve středu obrany se prvně v zimní přípravě objevil Tomáš Sivok, vedle něhož hrál mladý Maksym Talovierov, jenž se v zimě vrátil z hostování ze Sparty.

Ligoví Jihočeši o hladkém vítězství rozhodli prakticky hned v úvodní půlhodině, kdy nastříleli všechny tři branky. Ty první dvě padly během pár vteřin. V 16. minutě po pohledné akci po levé straně se dostal k míči Čavoš a střelou z dvaceti metrů se trefil do sibenice, vzápětí Granečný vybídl ideální nahrávkou před branku nabíhajícího Mršiče, jehož ránu k bližší tyči Mičovič sice stačil reflexivně vyrazit na roh, jenže po jeho rozehrání a Mršičově centru Sivok hlavou zvýšil na 0:2.

Dva slepené góly byly pro srbského soupeře šokem, ze kterého se jen obtížně zvedal. Navíc, když ještě v první půlhodině Jihočeši udeřili potřetí: Schranz se šikovně uvolnil na hranici vápna a po jeho ostré přízemní ráně přesně k tyči vedlo Dynamo ve 26. minutě už 3:0!

Přitom první velkou příležitost měli už v 9. minutě prvoligoví Srbové, když po rychlé akci po levé lajně zakončil vydařenou střelou Milivojevič, debutant Sušak v brance si ale s jeho ranou výborně poradil.

Ke konci prvního poločasu se Srbové přece jen ze tří těžkých úderů vzpamatovali a hra se vyrovnala. Na obou stranách zazvonilo i břevno: ve 37. min. po tečované střele Matěje Mršiče zdálky a v posledních vteřinách úvodního dějství pomohlo břevno také Sušakovi v brance Dynama.

„První poločas byl z naší strany velice dobrý. Nastříleli jsme tři krásné branky a měli jsme tam ještě spoustu dalších šancí. Je škoda, že už jsme žádnou neproměnili,“ poznamenal pro klubový web na pozápasovém videu trenér David Horejš.

Jeho svěřenci i po změně stran byli aktivnější a hru kontrolovali. Připravili si i několik dalších slibných šancí, gól už ale nepřidali. Hned na začátku druhé půle neuspěl po přiťuknutí od Rabušice ani Mészáros, jehož dělovka levačkou letěla cirka metr nad břevnem.
Debut v A-týmu Dynama si po přestávce odbyl i Jan Malecha, jenž do přípravy áčka přešel z divizního béčka. Uvedl se v 52. min. přihrávkou na Kulhánka, jehož tvrdou ránu zpoza vápna srbští zadáci zblokovali.

A protože gólem neskončily ani možnosti, které mj. měli Kopečný, Talovierov a Rabušic, na výsledku už se nic nezměnilo. „I ve druhé půli jsme hru měli ve své moci, chyběla už ale lepší finální fáze. Celkově kluci ale předvedli dobrý výkon, jen mě mrzí, na jakém terénu se zápas hrál. Hřiště nesplňovalo parametry, je malé, úzké a nerovné,“ mrzelo trenéra Horejše.

Úvodní zápas na Kypru ale Jihočeši zvládli výborně, byť měli v nohách páteční náročné cestování z Č. Budějovic přes Vídeň na Kypr a sobotní neméně náročný úvodní tréninkový den, kdy jim trenéři naordinovali dvě tréninkové jednotky na hřišti a jednu v posilovně.

Už ve středu v dalším přípravném zápase změří fotbalisté Dynama své síly s lotyšským FK Rigas.