Ligový nováček na jih Čech poslal navštívenku v podobě výhry nad Plzní. „Víme, že nás čeká těžké utkání, chceme ale zvítězit,“ ujistil před zápasem pro Deník trenér Dynama David Horejš.

Jihočeši v týdnu získali na poslední chvíli na hostování ze Slavie nizozemského fotbalistu Micka van Burena, jenž v Dynamu loni úspěšně působil. „Proti Hradci bude připraven,“ ujistil trenér Horejš před zápasem, a byť se mu van Buren hlásil na tréninku až ve čtvrtek, v základu v necděli nechyběl.

Vstup do zápasu ale patřil hostům, kteří byli v prvních minutách aktivnějším mužstvem, ze své územní převahy však vytěžili jen několik rohových kopů.

Po první desetiminutovce se hra vyrovnala a ve 12. min. zahrozilo Dynamo, když Hora našel uličkou ve vápně Mihálika, tomu ale střela nesedla a Fendrich v brance s ní větší potíže neměl. To o šest minut později už měl s Horovou střelou zpoza vápna starostí víc, ale nakonec si poradil a zkrotil ve 23. min. i další Horovu střelu k tyči.

Na druhé straně měli hosté slibnou šanci ve 28. minutě, po Horově faulu na Kodeše ale Rada z přímého kopu dva metry za vápnem trefil míč jen do zdi domácích hráčů.

Rušné chvíle se střídaly na obou stranách, ve 39. minutě utekl domácí Bassey a tísněn dvěma hráči soupeře stačil i vystřelit, Fandrich ale stačil jeho ránu vyrazit. Největší šanci první půle ale měl před odchodem do šaten hostující Vašulin, jenž po rohu hlavičkoval těsně vedle tyče.

Před přestávkou ještě hosté neuspěli v úvodu druhé půle už ale udeřili a po Vlkanově nahrávce Vašulín patičkou poslal míč ke vzdálenější tyči – 0:1!

Domácí trenéři reagovali dvojím střídáním, Hradec ale bránil disciplinovaně a pozorně, takže se domácí hráči do větších příležitostí nedostávali, zatímco brejky hostí do odkryté obrany byly přece jen nebezpečnější.

Čtvrt hodiny před koncem vsadili domácí vše na jednu kartu a trenér Horejš posílil ofenzivu o Tolna a Vaise, tlak Dynama sice sílil, nečekanou prohru však už černobílí odvrátit nedokázali.

Dynamo ČB - Hradec Králové 0:1 (0:0) - Branka: 53. Vašulín. ŽK: Talovierov – Mejdr. Diváci: 2842. Rozhodčí: Ginzel – Mokrusch, Ratajová. Dynamo: Vorel – Sladký (75. Tolno), Talovierov, Králik, Čolič – Čavoš (75. Vais), Hellebrand – van Buren, Hora (80. havel), Mihálik (57. Mršič) – Bassey (57. Škoda). Hradec Králové: Fendrich – Donát, Král, Leibl (44: Čech) – Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný – Dvořák, Vašulín (74. Kubala), Vlkanova (84. Prekop).