„Do pohárů daleko, ale záchrana jistá. Budějovice už vlastně nemají o co hrát, byť v minulém kole po sérii nezdarů potrápily Spartu a obraly ji o dva body,“ napsal před nedělním kláním čtvrteční Sport. „Druhá konfrontace s velkým favoritem už tak dobře nedopadne, Plzeň natáhne svou sérii vítězství,“ dodal redaktor David Pávek.

Že by neměli o co hrát, si ale hráči Dynama rozhodně nemyslí. „Bodů máme dost, ale nesmíme se tím uspokojit. Pořád ještě můžeme v tabulce skončit hodně vysoko a za tím musíme jít,“ burcoval brankář Vojtěch Vorel.

Sílu Plzně však Jihočeši respektují: „Plzeň spolu se Slavií a Spartou v naší lize patří do té nejužší špičky. Čeká nás nesmírně těžký zápas,“ podtrhl trenér David Horejš.

Plzeň by až na Hejdu a Kayambu měla být kompletní. „Ostatní hráči se ale vrací do plné zátěže, i Honza Kopic,“ pro klubový web uvedl trenér Adrian Guľa a k nedělnímu duelu dále řekl: „Budějovice se snaží o konstruktivní hru a rychlý přechod. Bodují často venku, na podzim zvítězily i na Spartě. Věřím ale, že v neděli ukážeme hlad, kvalitu a že budeme úspěšní,“ zdůraznil Guľa.

Uspět ale chtějí i fotbalisté Dynama: „O reprezentační přestávce jsme dobře potrénovali a dělali na věcech, kde jsme zápasy předtím chybovali,“ podtrhl trenér Horejš a dodal, že navíc hráči, kteří měli drobnější zranění, během repre pauzy je doléčili. „A jak Filip Havelka, tak také Maksym Talovierov, kteří si plnili reprezentační povinnosti, se vrátili v pořádku,“ potěšilo Horejše. „Filip proti Španělsku na ME21 i Max za ukrajinskou jednadvacítku proti Bulharsku podali velice slušné výkony a věřím, že tu formu potvrdí i v lize.“

V neděli v Plzni budou Dynamu zřejmě chybět Alvir a Ekpai, kteří jsou na jihu Čech na hostování právě z Plzně. „Věřím, že jinak bychom měli být v Plzni v co nejsilnějším složení,“ doufal Horejš.

V minulém utkání doma se Spartou sice Dynamo nepříjemnou sérii zápasů bez vítězství nezastavilo, ale s rozjetou Spartou po remíze 0:0 uhrálo cenný bod. „Ale hlavně jsme odvedli velice dobrý a zodpovědný výkon a Spartě jsme byli více než vyrovnaným soupeřem,“ ocenil Horejš, dle něhož ani v utkáních předtím jeho svěřenci herně nepropadli, jenže po zbytečných chybách dostávali laciné branky. „Myslím, že kluci proti Spartě potvrdili, že se dokázali z těch chyb poučit. Stejně zodpovědně je třeba hrát i v Plzni, kde nás čeká neméně náročné utkání. Ale pevně věřím, že i tam můžeme uspět,“ uzavřel Horejš.