Z posledních čtyř vzájemných utkání Dynamo s Olomoucí dvě vyhrálo a dvě remizovalo, takže Sigma toužila to zlomit. „Každá série má svůj konec a my chceme potěšit diváky výhrou,“ ujistil asistent trenéra Jiří Saňák, jedním dechem ale dodal, že to nebude lehké.„Dynamo je ambiciózní tým a my k němu máme respekt.“

Sílu soupeře respektovali i fotbalisté Dynama. „Čeká nás těžký zápas, ale to jsou v lize všechny,“ říkal před cestou na Hanou trenér David Horejš. „Sigma má hlavně směrem dopředu velkou sílu. Pokud chceme uspět, musíme se vyvarovat chyb, které nás s Baníkem připravily o body,“ zdůraznil trenér Dynama.

V zápase samotném hráči obou týmů začali velice aktivně. Již ve 4. min. dobrou šanci měla Sigma, když po Gonzálezově centru v pádu hlavičkoval Matoušek, brankář Vorel ale byl pozorný a poradil si s dorážkou Zmrzlého k tyči.

Krátce nato však udeřilo Dynamo! Po dlouhém autu exolomouckého Sladkého přiťukl Mihálik na Basseyho a budějovický útočník tvrdou ranou k tyči dal na 0:1.. Ve 14. min. měl šanci přidat druhý gól Brandner, sám před brankou ale Macíka nepřekonal.

Na druhé straně připravil Matoušek obrovskou šanci srovnat pro Hálu, ten ale ve skluzu odkrytou branku překopl. A tak krátce před půlí podruhé udeřili Jihočeši, když výtečně hrající Bassey uvolnil Mihálika, jenž patičkou dal na Čavoše a ten s přehledem zvýšil na 0:2!

Vstup do druhé půle patřil Olomouci a v 52. min. její tlak po Vepřekově centru korunoval Jemelka střelou zblízka k tyči – 2:1.

Hosty gól do kolen nesrazil a po hodině hry znovu vedli o dva góly, když další zdařilou kombinační akci zakončil po centru Sladkého svým prvním gólem za Dynamo přesnou hlavičkou Tolno – 1:3!

Velké drama ale ještě zdaleka nekončilo! V 65. minutě Hála tvrdou ranou nastřelil břevno a po Vaněčkově dorážce míč od tyče reflexivně vykopl brankář Vorel.

Čtvrt hodiny před koncem po závaru ve velkém vápně a Škodově střetu s Gonzálesem sudí Černý naříil penaltu pro Olomouc, po zásahu VAR ji ale odvolal.

V 79. min. měl zřejmě rozhodující gól na na kopačce výborně hrající Bassey, jeho střelu ale Macík reflexivně vykopl „Bassey byl nadstandardní hráč. Nemohli jsme ho chytit,“ jen vrtěl hlavou trenér Sigmy Václav Jílek. „Bassey byl nejlepším hráčem zápasu a ta šance na 1:4 byla veliká, kdyby ale dal gól, za týden tady nemusel být,“ dodal k tomu trenér Dynama David Horejš.

Nicméně čas pro Olomouc běžel hodně rychle a zdálo se, že nesmírně cenné tři body už mají Jihočeši v kapse. Jenže tři minuty před koncem normální hrací doby Zifčák zblízka po Růskově přihrávce snížil na 2:3 a v nastaveném čase přesnou ranou z vápna ke vzdálenější tyči Poulolo vyrovnal na konečných 3:3. Rozhodčí Černý sice nastavil šest minut, hrálo se však dál, a když končila sedmá minuta nastavení, Poulolo skóroval…

„Bod vzhledem k průběhu utkání určitě bereme,“ zhluboka vydechl trenér Jílek.„Byl to výborný duel, k němuž jsme přispěli výborným výkonem, ale se smolným koncem pro nás. Když vedeme v závěru o dva góly, měli bychom to dohrát,“ litoval trenér hostí David Horejš.

Olomouc - Dynamo ČB 3:3 (0:2) - Branky: 52. Jemelka, 87. Zifčák, 90+7. Poulolo – 9. Bassey, 41. Čavoš, 61. Tolno. ŽK: Hála, Jemelka, Poulolo, Chvátal – Talovierov, Valenta. Diváci: 2619. Rozhodčí: Černý – Kotík, Váňa. Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (46. Vaněček) – Breite, González (80. Zifčák) – Hála (66. Šíp), Matoušek (46. Vepřek), Sedlák (46. Daněk) – Růsek. Dynamo: Vorel – Sladký (84. Čolić), Králik, Talovierov, P. Novák, – Javorek (55. M. Valenta), Čavoš – Brandner (84. Vais), Hora (72. Michal Škoda), Mihálik (55. Tolno) – Bassey.