„Když má míč, tak přichází kvalita. Pokud bude v plném tréninkovém tempu, tak nám pomůže,“ řekl k jeho výkonu trenér Kordula.

SFC Opava-Slovan Liberec 1:1
Zrada! Penaltu "nekoušu", jsme za debily, zuří liberecký Potočný

Váš návrat na Slovácko byl vítězný, takže spokojenost?
Jasně, musím klukům poděkovat, že výhru urvali i za mě. V týdnu jsem měl problémy s nohou, moc jsem toho nenatrénoval. Je to super výsledek pro nás pro všechny. Jsem rád, že jsme zápas jako tým zvládli.

Dlouho jste nehrál soutěžní zápas. Jak moc náročné bylo naskočit do utkání?
Bylo to docela náročné, i pro hlavu nebyla ta tahanice kolem příchodu na Slovácko jednoduchá. Už jsem byl připravený, pak se to zase odvolalo a mohl jsem jenom trénovat. Nebylo to nic příjemného, musím poděkovat i Spartě, že došlo k dohodě, i Slovácku, které mně nabídlo smlouvu.

Jaké jste se cítil na hřišti?
Co se týče hry, tak z mé strany to zdaleka nebylo ono. Dá se hrát daleko lépe, ani nohy nebyly tak, jak jsem si to představoval. Kluci zápas odmakali za mě, snad jim to vrátím v příštích zápasech.

Stanislav Hofmann
Hofmann zastínil i Kadlece. Utkání s Olomoucí bylo výjimečné, přiznává

Věřil jste, že po vzájemném zápase Slovácka na Spartě váš přestup vyjde?
Před tím zápasem by to asi byl zázrak, dlouho se to táhlo. Momentálně už se dívám jenom na Slovácko, jsem tady doma, otvíral jsem ten stadion. Dobře si to pamatuji. Vždycky jsem se sem rád vracel. Když jsem dneska mohl vyběhnout k zápasu, tak jsem měl skvělé pocity.

Pojďme ještě k samotnému duelu. Sigma byla kvalitní soupeř. Souhlasíte?
Všichni víme, že i uplynulé sezoně hrála výborný fotbal, ale bylo vidět, že máme kvalitní tým a můžeme si to rozdat s každým. Po gólu jsme sice trochu polevili, ale nebylo nic jednoduchého v takovém počasí hrát. Zápas jsme vybojovali a zaslouženě vyhráli. Doma chceme udělat tvrz, aby se odtud body nevozily, tak jako to bývalo dříve. Tento tým na to má.

Kouč Josef Csaplár.
Csaplára příbramská parta těší, ale také se pokoušela o jeho mrtvici

Jak moc fyzicky pro vás bylo utkání náročné?
Musím se přiznat, že už po prvních čtvrthodině jsme viděl hvězdičky. Není jednoduché běhat na kraji obrany, když jsem toho moc nenatrénoval. S trenérem jsme se domluvili, že do zápasu půjdu. Bylo to náročné i z toho důvodu, že poslední soutěžní utkání jsem odehrál někdy v říjnu loňského roku. Doufám, že s dalšími zápasy to bude jenom lepší a lepší. Nejdůležitější je, že jsme dneska vyhráli.

Na jak dlouho jste ve Slovácku podepsal smlouvu?
Na rok. Musím poděkovat Slovácku, že do toho šlo. Uvidíme, co bude dál. Musí držet hlavně zdraví. Už to není tak, jako před deseti lety, fotbal je víc atletický. Zatím jsem rád, že jsem tady, budu pro Slovácko dělat maximum.

Michal Kadlec
Michal Kadlec míří na Slovácko. Může hrát už proti Olomouci

Jaká je vaše představa o sezoně. S čím budete v květnu příštího roku spokojený?
Hrát ve středu tabulky a dívat se do těch vrchních pater. Porazili jsme Baník, silnou Olomouc, která hraje poháry. Jak už jsem říkal, musíme udělat tvrz doma a něco přivést z venku.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) nastoupili proti Olomouci i s bývalým reprezentantem Michalem Kadlecem.
Slovácko zničilo Sigmu ze vzduchu. Dva góly dal stoper Hofmann