Český Krumlov B - Křemže 5:0 (3:0)

Opatrný úvod ovšem těmto prognózám ještě příliš nenasvědčoval. Domácí sice měli míč většinu času pod kontrolou, ale do vážnější šance se přes úpornou defenzívu hostů nedostávali. V první čtvrthodině tak měli největší příležitost Křemežští, když si na pas Chromého za obranu naběhl K. Rolník, ocitl se ve vápně sám před Kejšarem, ale pak pálil ukvapeně nad.

K očekávanému scénáři nasměrovala zelenobílé až šťastná vedoucí branka z 23. minuty. Sláma rozehrál rohový kop na vápno Poláčkovi, tomu střela sice nesedla, ale uvnitř šestnáctky číhající Tomáš Weinhard usměrnil balon do protipohybu brankáře Končoka – 1:0.

Za dalších šest minut si na milimetrový pas přesně přihrávajícího Slámy naběhl Fatura a podél vybíhajícího gólmana zvýšil na 2:0.

Povedenou pasáž domácích korunovala 31. minuta, kdy po akci Fatury a sklepnutí Žilenka dával Podskalský už na 3:0. Posledně jmenovaný pak ještě v závěru půle z jasné pozice přestřelil, Sláma málem zlomil břevno bombou z vápna, ale další trefu již slavojáci do přestávky nepřidali.

Po obrátce oba týmy několikrát prostřídaly, herní převaha však už byla jasně na kopačkách domácích hráčů, kteří se radovali ještě dvakrát. Po hodině hry našel Poláček na zadní tyči zcela osamoceného Podskalského, který hlavou přidal svůj druhý zásah a zvýšil na 4:0.

Nepopulárního „bůra" si pak Křemežští vykoledovali v 68. minutě, kdy další Poláčkův pas za obranu zařídil snadnou koncovku pro Weinharda, který rovněž svým druhým zásahem upravil na výsledných 5:0.

Českokrumlovští s přehledem zapsali devátou výhru v ročníku a zůstávají šest bodů za lídrem z Větřní, na jehož hřišti budou v neděli hrát patrně zápas jara. Křemežští jsou naopak těsně nad pásmem sestupu a bezesporu je čeká velice těžké jaro.

Sestava Č. Krumlov B: Kejšar – Kopřiva (46. Dvořák), K. Zatloukal, T. Weinhard, Decarli – Žilenko, Fišer, Poláček, Sláma (65. Hermann) – Fatura (46. Carda), Podskalský (65. Pimpara).

Sestava Křemže: Končok – Schober, Filip, Pech, Stráský – L. Rolník (56. Troup), Fleischmann, Chromý, Novák (46. Brabec), Kaňka – K. Rolník (76. Linha).

Trenér Jaromír Štich (Č. Krumlov): „Křemže nás neprověřila a působila místy až odevzdaným dojmem. Hosté se více než hře věnovali neustálým diskusím, což vypadalo až komicky. Nerad chválím jednotlivce, ale přesto tentokrát zmíním s chutí hrajícího Weinharda, hodně vidět byl i Žilenko. Teď nás čeká derby ve Větřní, kde půjde o hodně. Chceme dobrým výsledkem a bodovým ziskem soutěž ještě zdramatizovat!"

Trenér Jiří Reitinger (Křemže): „Těžko se to hodnotí. Jsem rád, že jsme v naší složité situaci se spoustou zraněných zápas vůbec nějakým způsobem odehráli. Předvedli jsme asi to, na co momentálně máme. Domácí nás kvalitou jednoznačně předčili. V úvodu, kdy jsme ještě stačili fyzicky, tam byla i dobrá šance, ale pak dal soupeř šťastný gól a vzápětí přidal další dva. Od té chvíle existovalo na hřišti jediné mužstvo a zápas byl už jen otázkou skóre. I přes vysokou prohru bych chtěl vyzdvihnout přístup stopera Filipa a se sebezapřením hrajícího Chromého. Pro nás teď budou klíčové dva domácí zápasy, kdy hrajeme se Lhenicemi a Vyšším Brodem."