Na hřiště frymburského lídra tabulky zavítala v této sezoně v nevyrovnané formě hrající rezerva českokrumlovského Slavoje, a tak papírové předpoklady favorizovaly domácí fotbalisty.

Frymburk - Č. Krumlov B 3:3 (1:2)

V samotném utkání Frymburští také v úvodu začali prognózy naplňovat a po čtvrthodině se ujali vedení pěknou trefou Jana Šislera z přímého kopu – 1:0. O chvíli později jen o vlásek minul krumlovskou svatyni Micák, a to bylo ze strany hráčů Šumavy na dlouho dobu všechno. Slavojáci vycítili šanci a v rozmezí necelé pětiminutovky v závěru půle dokázali výsledek otočit. Nejprve ve 36. minutě ze závaru v domácím vápně krumlovský kapitán Tomáš Weinhard srovnal a za další čtyři minutky po faulu na Faturu proměnil nařízenou penaltu – 1:2.

Po důrazné domluvě v kabině začali Frymburští druhý poločas přece jen aktivněji. Po třech minutách se do dobré šance proháčkoval Filip Mertl, ale přestřelil. A v 50. minutě už svítil na ukazateli skóre stav 1:3, když nedůslednost domácí defenzívy potrestal Carda. Další dvě tutovky (Carda, Hermann) však hosté spálili, a to domácí probudilo. Frymburský trenér zamíchal sestavou, útočníci si vyměnili posty se záložníky – a výsledek se dostavil. V 68. minutě dali domácí kontaktní gól, když Micák utekl po křídle, odcentroval do vápna a střídající Budík korigoval na 2:3. A za další čtyři minuty bylo srovnáno. Na začátku gólové akce stál znovu centr Micáka, který Šisler sklepl hlavou do ohně a Matuš nekompromisně prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. V závěrečné čtvrthodině se pak Frymburští ještě pokoušeli o dokonání obratu, ale přes již pozornou obranu Slavoje se jim to nepovedlo – a body se dělily.

Frymburští po první remíze v sezoně přišli o post lídra tabulky, kterým se nyní pyšní neporažený okresní rival z Větřní. Krumlovští jsou s dvanácti body stále osmí.

Sestava FC Šumava: Vítek – Michal (71. Rillich), J. Grohman, Ribár – J. Šisler, Micák, D. Račák, R. Mertl (46. Budík) – M. Račák, Matuš, F. Mertl.

Sestava Slavoje: Hončík – K. Zatloukal, Fišer, Štich, Kopřiva – Poláček (75. Houska), T. Weinhard, Žilenko, Hermann – Fatura, Carda.

Trenér Vlastimil Mertl (Frymburk): „Do tohoto derby jsme šli jako favorit a tuto roli jsme nezvládli. Hlavně první půle nám nevyšla. Naši hráči se více než fotbalu věnovali různým diskusím, hádkám a dalším věcem, které na hřiště nepatří. To jsme si potom sice v kabině vyříkali, ale jen co jsme po přestávce vlezli zase na hřiště, tak jsme inkasovali po další hrubce v obraně. V tu chvíli jsme prohrávali už o dva góly a vypadalo to špatně. Výsledek jsme potom dokázali alespoň srovnat, což je dobře a za to musím celý tým pochválit. Tentokrát se ovšem nedařilo našim obvyklým tahounům, což bylo na předvedené hře vidět. Sezona je dlouhá a i takové zápasy, kdy se nedaří, se musí prostě odehrát. Chyběla mi dnes větší chuť do hry a hlavně bojovnost. V tom jsme zaostávali za soupeřem, který si bod odvezl naprosto zaslouženě. Pro nás je remíza z celkově nepovedeného zápasu víceméně ziskem."

Hrající trenér Jaromír Štich (Č. Krumlov B): „Lépe začali domácí, přitlačili nás na půlku a z úvodního tlaku vytěžili vedoucí branku ze standardní situace. V další fázi jsme ale postupně hru vyrovnali, začali se dostávat do šancí a jednu z nich proměnili, když se po závaru ve vápně nejlépe orientoval Weinhard. Za chvíli jsme přidali i druhý gól, když po stažení Fatury ve vápně proměnil penaltu opět Weinhard. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji a Carda zvýšil už na jedna tři. Velké šance měli ještě znovu Carda i Hermann, ale bohužel nedali, což se ukázalo jako rozhodující. Po hodině hry nás totiž domácí začali zase přehrávat v osobních soubojích, a to díky lepší fyzické připravenosti. Přidaly se naše individuální chyby a domácí srovnali. Za bod jsme přesto rádi, i když přidat z jedné ze zmíněných gólovek čtvrtou branku, tak jsme si odvezli všechny tři."