Téměř stoprocentní bodový výlov si připsali okresní zástupci v áčkové skupině nejnižší oblastní soutěže, když ztratilo jen kaplické béčko domácí remízou s Kamenným Újezdem.

Body pro béčka

Č. Krumlov B – Jankov B 2:0 (0:0). Favorizovaní v tabulce stříbrní slavojáci přivítali zachraňujícího se soupeře, který nastoupil s krumlovským odchovancem Tomášem Weinhardem – a opět tak došlo na bratrský souboj.  Podzimní vzájemný duel rozhodla jediná trefa krumlovského Rudolfa Weinharda a v odvetě tomu bylo obdobně.

Domácí posíleni o lavičku áčka začali aktivně, ale zhuštěný jankovský blok se jim v první půli překonat nepodařilo, i když šance pendlů P. Svobody nebo Špáta po gólu doslova volaly. Bezbrankový stav zlomila až situace, kdy brankář Trnka přesným pasem našel rozběhnutého Peťuleho, ten byl před vápnem faulován a z nařízeného přímého kopu se přesně k tyči Wolkovy branky trefil již zmiňovaný Rudolf Weinhard –  1:0. Tentýž hráč pak přidal i pojistku, když po zpětné přihrávce Peťuleho zvyšoval na 2:0. V poslední minutě byl klíčový muž utkání Rudolf Weinhard vyloučen, ale to již nezměnilo na zasloužené výhře béčka Slavoje, které nyní z druhého místa po zaváhání Roudného ve Velenicích ztrácí na lídra už jen pět bodů a ještě Malšany přivítá doma. V příštím kole však na slavojáky čeká prestižní derby ve Větřní.

„Výhra se nerodila lehko. Soupeř nepříjemně bránil a my se proti zhuštěné defenzívě dlouho nemohli prosadit. Utkání rozhodl až střídající Peťule, který obě branky připravil pro Weinharda. Mrzí mě však jeho zbytečné vyloučení, protože teď náš čeká prestižní duel ve Větřní," řekl po domácí výhře krumlovský trenér Jan Petřík.

Sestava Slavoje: Trnka – Kopřiva, K. Zatloukal, Fišer, Lacko (60. Peťule) – P. Svoboda, Špát, Sivák (82. Kitzler), Žilenko – R. Weinhard, Pimpara (75. Hermann).

Kaplice B – K. Újezd 2:2 (0:1). Na těžkém podmáčeném terénu se v první půli hrál fotbal nevalné úrovně. V úvodu ovšem byli aktivnější hosté, kteří se ve 13. minutě postarali o první změnu skóre.  To měli výhodu rohového kopu a po centru uplatnil v šestnáctce svůj důraz Svobodný – 0:1.

Až pět minut před pauzou mohli spartakovci z čista jasna srovnat, když po pasu Zifčáka chybovali stopeři hostů, Valíček se snadno dostal do vyložené šance, gólmana Jandu sice přízemní ranou prostřelil, míč však do sítě nedoputoval.

Po změně stran se ovšem obraz hry viditelně změnil. Kapličtí přidali na pohybu a rázem začali kvalitního soupeře přehrávat. Po dvou minutách hry Valíček našel Rouleho, ten zprava vypálil tvrdě na bližší tyč, ale Janda ještě stačil ránu vyrazit. V 55. minutě domácí pěkně zakombinovali po levé straně, Roule narazil nabíhajícímu Valíčkovi, který se dostal až před brankáře, ale křížnou střelou po zemi těsně minul. Pak Roule přihrál M. Koubovi, jehož střelu k levé tyči Janda kryl.

Hostující gólman si poradil i s dalekonosnou ranou Jirky, ale dvacet minut před koncem se již domácí zaslouženého vyrovnání dočkali. Spartakovci podnikli rychlý výpad do otevřené obrany soupeře, Preusler z pravé strany přihrával po zemi před branku, míč se dostal až k Matouši Koubovi, jenž zachoval chladnou hlavu a s přehledem skóroval – 1:1.

Ihned po rozehrávce se hosté mohli vrátit do vedení, do šance se dostal Šebelka, jehož ránu však Bílý vyrazil a dorážející Augusta pálil v tutové příležitosti nad. Závěrečné minuty pak byly hodně zajímavé a napínavé. Sedm minut před koncem po centru zprava do vápna Spartaku Zifčák odvrátil míč hlavou jen k Benešovi, ten byl ve stoprocentní příležitosti, zblízka mířil pod břevno, střelou však pouze rozhodil účes kaplického brankáře, který hlavou míč vytěsnil mimo tyče. Vzápětí přišel faul na kaplického Micáka na polovině hřiště, k míči se postavil Kubata, poslal do vápna nebezpečný centr, nikdo z nabíhajících hráčů míč nedokázal zasáhnout a balón skončil za zády zaskočeného brankáře Jandy – 2:1.

Dvě minuty před koncem se ovšem podařilo hostům srovnat. Po trestném kopu z poloviny hřiště se ve vápně dostal k míči exkaplický Krůček, přízemní střelou překonal brankáře Bílého a upravil na konečných 2:2.

Střetnutí, které přineslo dva zcela rozdílné poločasy, především co se kvality hry týče, tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Sestava Spartaku: J. Bílý – Zifčák, Kubata, Jirka, Kubík (44. Doubrava) – M. Kouba,Valíček (63. Micák), Kačírek, Wögebauer (73. O. Kouba) – Roule, Preusler.

Shodné výhry venku

Klikov – Křemže 1:3 (1:2). Anglický týden uzavřeli Křemežští velmi dobrým výkonem na hřišti souseda v tabulce, kde sice opět nebyli kompletní, přesto vybojovali další tři cenné body a poskočili v tabulce na sedmé místo. Skóre otevřel ve 20. minutě matador Novák, který si počíhal na přetažený centr a hlavou z nulového úhlu dal na 0:1. Deset minut před půlí byl ve vápně domácích faulován K. Rolník a z nařízené penalty kapitán Čondl zvýšil na 0:2. Hotovo ale nebylo, protože domácí krásnou trefou Holického z přímého kopu dali gól do šatny na 1:2. Ve druhém poločase však neméně povedenou střelu z trestného kopu předvedl i křemežský kanonýr Edelman, který vzal domácím vítr z plachet. Klikovští pak už nenašli odpověď ani v osmiminutovém nastavení – a tři body mířily pod Kleť.

„V důležitém zápase jsme podali kolektivní bojovný výkon, za který zaslouží pochvalu celý manšaft. Těžko někoho vyzdvihnout, přesto musím zmínit jedno jméno, a to Václav Novák. Ten ve svých skoro osmačtyřiceti letech hrál jako z partesu a vstřelil i důležitý první gól. Tato výhra nám prakticky zaručuje udržení i pro příští sezonu. Zisk z venku ale chceme potvrdit příště doma v derby s béčkem Kaplice," zmínil křemežský trenér Jiří Reitinger při hodnocení i nadcházející prestižní derby utkání.

Sestava Křemže: Končok – Stráský, Filip, Fleischmann, Čondl – Matějka, Novotný, L. Rolník, Novák – K. Rolník (85. Stejskal), Edelman.

Suchdol – Větřní 1:3 (1:1), branky: Soudek – Homer, Podskalský, Bordač.

Přesně stejnou výhru si z Jindřichohradecka vezli i Větřínští, kteří se při úspěšném jarním tažení vyhoupli už na jedenáctou příčku tabulky.

„Zase jsme prohrávali, ale do půle se povedlo vyrovnat a ve druhém poločase jsme už soupeře fyzicky přejeli. Suchdol má silný útok, ale také prostupnou obranu, čehož jsme po dobrém napadání  dokázali využít. Celý manšaft šlapal na sto procent a zaslouží pochvalu. Máme ještě tři zápasy doma a pokud zvládneme utkání s Jankovem a Mladým, tak jsme zachránění," věští hrající větřínský trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka – Dvořáček, Ginzel, Jílek – Bordač (83. Vnuk), Skok, Sukdolák, Dušek, Kotlár – Podskalský (75. Fleischmann), Homer.

Karel Vosika, Libor Granec