K druhému přípravnému utkání zavítali fotbalisté rezervy kaplického Spartaku na novou umělou trávu do Roudného, kde se utkali s rezervou divizní Malše, pátým týmem béčkové skupiny oblastní I.A třídy.

Roudné B – Kaplice B 4:1 (0:1)

Už ve 3. minutě se ve velkém čtverci ocitl v dobré střelecké pozici hostující Faltus, zakončoval však příliš slabě. Na rozměrově menším hřišti se pak hrálo spíše bojovně mezi oběma šestnáctkami. Skóre zápasu se poprvé pohnulo ve 25. minutě střetnutí – a do vedení se dostali hosté z Kaplice. K odraženému míči se dostal na hranici šestnáctky Tomáš Kebl a povedenou umístěnou ranou překonal brankáře Bartizala – 0:1. Ten pak svůj tým podržel o deset minut později při samostatném úniku Preuslera. I Roudenští mohli v prvním poločase skórovat, ale do kabin domácí odcházeli přesto nakonec s jednogólovým mankem.

Jenomže už po čtyřech minutách hry po změně stran bylo srovnáno. Po chybě brankáře vyrovnal střelou z úhlu Florek – 1:1.

S postupem času převzali otěže utkání favorizovaní Roudenští, kteří k obratu ve skóre využili standardní situace. Vývoj duelu otočil ve prospěch domácích Troup a o tři minuty později navýšil vedení svého týmu po pěkné individuální akci Lovička – 3:1. Dvacet minut před koncem navíc odskočili hráči Malše už na rozdíl tří branek – a znovu to bylo po standardce. Tentokráte zacílil přesně z přímého kopu Vávra – 4:1. Tímto výsledkem pak celé přípravné střetnutí i skončilo.

Roudenští po změně stran prokázali nespornou kvalitu a potvrdili roli papírového favorita. Kapličtí jim však jejich snažení ve druhé půli usnadnili svými hrubými chybami. Bojovný a srdnatý výkon z poloviny první je však příslibem pro blížící se jarní záchranářské boje v I.B třídě.

Fakta – branky: 49. Florek, 62. Troup, 65. Lovička, 70. Vávra – 25. Kebl.

Sestava Kaplice B: Končok – Zifčák, M. Kouba, Sedláček, Čajan, Kebl, Kubík Šálek, D. Smolen, Preusler, Faltus, střídali: Kapec a Daniel.

Libor Granec