Větřínské v hlavním městě čekali oba pražští soupeři – mistrovský Chemcomex a Sparta.

13. kolo: Chemcomex Praha – Bombarďáci Větřní 6:4(2:3). Jihočeši předvedli raketový start a přestože Pražané vzápětí srovnali, tak v polovině prvního dějství měli Bombarďáci dvoubrankový náskok. Ten se však do půle snížil na rozdíl gólu a po pauze již kraloval domácí favorit.

Branky: 25. a 26. Bialek, 2. Havrda, 17. Šafránek, 27. Kocourek, 28. Rott – 1. Cais, 9. Pícha, 10. Dychtl, 38. Gutheis.

14. kolo: Sparta Praha – Bombarďáci Větřní 0:3 (0:1). Ve druhém utkání Bombarďáci skvěle plnili obranné pokyny trenéra Šilhána, tým držel gólman Beránek – a z brejků rozhodli o cenném vítězství.

Branky: 12. Cais, 23. Grznárik, 32. Gutheis.

Sestava Bombarďáků: Š. Beránek – Cais, Dychtl, Sláma, Grznárik, Weinhard, Pícha, Ohnsorg, Gutheis.

Další výsledky 13. a 14. kola: Chemcomex – Dobříč 11:1, Dobříč – Sparta 2:3, Jilemnice – Moravská Třebová 4:4, Zlín – Jilemnice 3:0, Moravská Třebová – Polička 1:5, Polička – Zlín 1:4.

Nejlepší střelci 1. ligy: 17 – Tomáš Haloda (Zlín), 9 – Ondřej Havrda, Petr Šnídl (oba Chemcomex), 8 – Jan Sláma (Bombarďáci)Jan Chvíla, David Kostka (oba Zlín), Tomáš Fichtner, Dominik Kocourek (oba Chemcomex), … 6 – Václav Cais, 5 – Michal Dychtl, Petr Gutheis, 4 – Jakub Grznárik, Vít Ohnsorg, Karel Pícha (všichni Bombarďáci).

NABITÝ PROGRAM

Větřínští v přímém souboji se Spartou jen potvrdili oprávněnost konečné čtvrté příčky, což znamená, že ve čtvrtfinále play off narazí právě na tohoto soupeře.

Série hraná na dvě vítězná utkání začne v sobotu 10. února v hale budějovické Lokomotivy v Suchém Vrbném (od 20 hodin).

„Přijďte se začátkem února na Lokotku podívat na výbornou sálovku a podpořit náš tým v cestě za vysněným Final Four,“ zve příznivce vedoucí týmu a manažer Bombarďáků Karel Klabouch.

Odveta se Spartou bude na programu o týden později v Praze a případný rozhodující třetí zápas by se hrál 24. února opět na půdě po základní části lépe postaveného soupeře.

Větřínští však již před play off budou mít hodně nabitý program. Už o nadcházejícím víkendu se pětice nominovaných Bombarďáků (Weinhard, Cais, Sláma, Grznárik a gólman Beránek) vydá do radotínské haly na reprezentační soustředění.

Ještě první únorový víkend je na pořadu v Mohelnici finálový turnaj Českého poháru, kde Bombarďáci ve skupině B změří síly s Jilemnicí, Jílovým a vítězem východočeské kvalifikace. A pak již bude na programu ligové čtvrtfinále, ze kterého úspěšnější kvartet postoupí do Final Four, jež se letos bude hrát začátkem března v Luhačovicích.