Více než dvacítka týmů se mezi sebou utká o nejlepší fotbalový tým Jihočeského kraje. Poprvé v rámci Zaměstnanecké ligy Deníku nazují kopačky také muži ze sobě-slavské společnosti Banes, která se soustřeďuje na obrábění. Jejich kapitánem bude Tomáš Paták, který ve společnosti pracuje jako plánovač výroby. „Všichni jsme velmi soutěživí,“ zdůrazňuje nováček soutěže.

V týmu má hráče, s nimiž se na hřišti potkává. „S některými kolegy chodím hrát v pátek fotbálek, takže ten výběr byl celkem snadný,“ řekl s tím, že bodem k dobru by mohla být sehranost. „Jinak je ale v našem týmu bohužel jen jeden hráč, který hraje nižší ligu,“ dodal Tomáš Paták.

V plánu mají nejen se „poprat“ o co nejlepší umístění, ale hlavně si sportovní odpoledne užít. „Všichni jsme velmi soutěživí, zatím ale nevíme, jakou konkurenci očekávat. Uvidíme, jak se situace vyvrbí. Zatím je to pro nás především zábava,“ řekl.

Jako správný kapitán sobě i spoluhráčům naordinoval tréninky. „Budeme nadále pokračovat v pátečním fotbálku, a doufat, že to bude stačit k tomu, abychom si neutrhli ostudu,“ dodal s úsměvem na tváři Tomáš Paták, který věří, že je v hrací den přijedou podpořit kolegové z práce.

Jak se na jejich účast tváří vedení společnosti? „Vedení je rádo za naši reprezentacia ohledně výsledku na nás vůbec netlačí,“ uvedl kapitán týmu. „Tedy prozatím,“ dodal se smíchem.