„Jsme rádi, že jsme mohli ta dvě utkání sehrát, protože díky tomu všichni kluci měli možnost odehrát celých devadesát minut. Což je dobře v přípravě by všichni měli dostat co možná nejvíc příležitostí,“ pochvaloval si trenér David Horejš a ocenil i přístup svých svěřenců: „V této fázi přípravy to nemají jednoduché, ale nic nešidili. Radost mám i z toho, že se nikdo nezranil.“

Ačkoli výsledky v přípravě nejsou tím hlavním, přesto hráče Dynama po prvním zápase porážka mrzela. „Bylo to na nich vidět, dvakrát totiž v zápase vedli, ale vinou nevydařené poslední čtvrthodiny o vítězství přišli,“ připomněl Horejš, dle něhož ve hře jeho týmu sice byly i chyby, pozitiva však převažovaly. „Na to, že šlo o úplně první zápas, v naší hře byly i dobré věci, především první poločas jsme odehráli velice slušně.“

Po první půli hosté po zásluze vedli 1:0. „Škoda byla, že jsme neproměnili ani jednu ze dvou stoprocentních gólovek, které jsme za stavu 1:0 měli,“ litoval českobudějovický kouč, kterého mrzel i závěr zápasu: „Nejen proto, že jsme si nechali dát během patnácti minut tři góly, ale spíš tím, jak jsme ty góly dostali. Že to bylo po naší naivitě a po zbytečných chybách v rozehrávce, které prvoligový soupeř pochopitelně dokázal potrestat. Dle mého soudu ani v této fázi přípravy by se něco takového stávat nemělo,“ kabonil tvář David Horejš.

Trenéři Dynama při dělení hráčů do dvou jedenáctek se snažili, aby oba výběry měly stejnou sílu. „Chtěli jsme, aby ty týmy byly vyvážené. Akorát jsme se snažili, aby třeba v obraně vždy byl jeden zkušený a jeden mladý stoper. Podobně tomu bylo v každé formaci,“ vysvětloval Horejš.

Představili se jak noví adepti týmu, tak i trojice mladíků, kteří do přípravy áčka přešli z dorostu: stoper Mikuláš Jáša si už za A-tým zahrál v přípravě loni, pro Martina Šplíchala a Jakuba Pařízka to byla v áčku premiéra. „Z jejich výkonu jsem byl velice příjemně překvapen,“ vyzdvihl Horejš a připomněl, že Šplíchal se dostal i do obrovské šance. „Ač ji nedal, celý zápas odehrál velice dobře,“ vyzdvihl Horejš. „Totéž platí i na Kubu Pařízka, přestože se ke konci dopustil zbytečné chyby, která předcházela čtvrtému gólu. Je to ale mladý kluk, předpoklady má,“ dodal.

Hodnotit výkony hráčů, kteří přišli v zimě na hostování, po jednom zápase trenér Dynama nepovažuje za seriózní. „Všichni tři ale prokázali, že určitě budou platnými hráči a že by měli pro nás být posilami,“ zdůraznil David Horejš, dle něhož ale všichni tři v Jihlavě patřili mezi ty lepší hráče.

Ze zmíněné trojice v prvním zápase hrál Filip Hašek, zatímco v tom druhém Jan Vondra a Erik Puchel. „Druhý zápas měl z našeho pohledu ve srovnání s tím prvním odlišný průběh. Do půle byla naše hra poněkud ustrašená, jakmile ale kluci zjistili, že to jde, po půli šel náš výkon nahoru a v závěru jsme měli i dobré šance zápas rozhodnout,“ hodnotil Horejš remízu 1:1 kladně.

O víkendu Dynamo sehraje jen modelový zápas místo tréninku mezi sebou, Táborsko hraje v sobotu na vyšehradě v Tipsport lize s Varnsdorfem.