K avizované možné kontumaci kvarteta zápasů Frymburku za administrativní chybu nedošlo, a tak závěrečné dějství sezony 2015/16 v nejnižší oblastní soutěži – I.B třídě – už žádný klíčový otazník neřešilo.

V rozlučkovém okresním derby ročníku mezi Horní Planou a Černou byl v sázce jen pomyslný „černý Petr" posledního týmu konečné tabulky, který připadl nováčkovi. Smrčina bere ve výsledném účtování třinácté, ale také sestupové místo.

Z dalšího trojlístku zápasů už bodoval jen jeden náš tým. Frymburk hladce padl doma se silnými Nemanicemi, které ještě usilovaly o prvenství, a jako nejlepší z okresní pětky bere šesté pořadí. Vyšší Brod nevylepšil chmurný konec sezony, přivezl si velký debakl ze Sedlce a figuruje na (pro nováčka ovšem pěkném) osmém místě. Ještě o tři stupínky níže, tedy na jedenáctém místě, skončilo béčko Českého Krumlova, jež se loučilo výhrou nad Dřítní.

Sedm gólů u Lipna

Horní Planá – Černá 6:1 (3:0), branky: 8. Švábirt, 10. Schönkypl, 18. Bednář, 60. Oškrda, 70. Aleš Kvasnička, 90. Kordík – 84. Černý.

Trenér Karel Souček (H. Planá): „Soupeř se mi zdál odevzdaný. My se přesto chtěli rozloučit výhrou a neskončit poslední. Jsem rád, že se to povedlo. Dali jsme rychlé góly, ale po třetí brance jsme přestali trochu hrát a hosté převzali iniciativu, i když v koncovce byli bezzubí. O pauze jsme si něco řekli a ve druhé půli už zase jasně dominovali."

Hrající trenér Milan Frnka (Černá): „Poslední zápas jsme vůbec nezvládli a předvedli nejhorší výkon jara. Bylo vidět, že manšaft je na dně, a to hlavně po psychické stránce. Dlouhý a těžký boj o záchranu, se kterým neměla většina hráčů žádnou zkušenost, se prostě na nás podepsal. Bohužel, záchrana se nepovedla, ale myslím, že jsme celkově v sezoně ostudu rozhodně neudělali, i když jsme nakonec poslední."

Rušný boj na Slavoji

Frymburk – Nemanice 0:4 (0:1), branky: 28. z penalty a 50. Záveský, 70. Dubský, 85. vlastní (R. Mertl). ČK 1:0 (27. Janáček).

„O výsledku rozhodla penalta a vyloučení Janáčka, který zahrál rukou za překonaným brankářem. Hrát víc než hodinu o deseti proti tak kvalitnímu soupeři je nesmírně těžké. Pochválím tým za bojovnost a vyzdvihnu výkon mladého Antla, který se na kraji zálohy ukázal v dobrém světle," řekl frymburský kormidelník Vlastimil Mertl.

Sedlec – V. Brod 8:2 (5:1), branky: Kučera 6, Staněk, Pešek – Marek, F. Filip.

„Jeli jsme v jedenácti a celou druhou půli odehráli jen v deseti, když se zranil Cach. Co dodat? Bylo to vraždění neviňátek, neměli jsme šanci ani sílu na odpor. V krátké letní pauze se zase musíme dát dohromady," ví kouč Dynama Jan Straka.

Č. Krumlov B – Dříteň 4:0 (1:0), branky: 9. Peťule, 62. Tůma z pen., 82. z pen. a 90. Kitzler (navíc gólman Kejšar nedal v 69. min. penaltu), ČK 0:2 (61. Werner, 69. Hošek).

„Kopali jsme tři desítky, dvakrát se po nich vylučovalo, ale vše vyplynulo ze hry. Bylo to slušné utkání, kdy jsme od začátku dominovali," hodnotil vedoucí krumlovské rezervy Karel Šíma.

Jak nastoupili v derniéře

Horní Planá: Michal Truhlář – Parai, Vachta, Miroslav Truhlář, Oškrda – Bednář (46. Aleš Kvasnička), P. Schönkypl, Kordík, Ryneš – Švábirt (78. Mražík), Adam Kvasnička.

Černá: Bublík – Kordík (55. Mi. Koza), Frnka (27. Vrba), Schober, Černý – Čerkl, Strnad, J. Šlak, Brůha – Haviernik (46. Král), Pavlis.

Frymburk: Vítek – Janáček, J. Šisler, R. Mertl, Koršala – D. Račák, M. Račák, Kaňa (65. Tichovský), Antl – Matuš (71. Neumann), Budík (57. Vágner).

Vyšší Brod: Šesták – Vančura, Pomije, Klíma, Prochaska – F. Filip, Krauskopf, J. Gondek, Šerhakl, Cach – Marek.

Český Krumlov B: Kejšar – Kopřiva (67. Štich), Peroutka, Lacko, V. Žilavý – Kitzler, Tůma, Poláček, Jakeš (76. Ješina) – Peťule, Babouček (46. Čabaj).