Což o to, že fotbalisté Dynama s cílem uhrát tři body do sobotního utkání šli, není pochyb. „Už není kam ustupovat," připomněl nedobré postavení na spodku tabulky kapitán týmu Roman Lengyel.

V zápase samotném však hlavně do přestávky hráli na trávníku prim fotbalisté Slovácka, kteří suverénně ovládli střed hřiště a umnou kombinací se dostávali s lehkostí až neuvěřitelnou do řady slibných příležitostí. Jenže v nich neuspěli, ať už vinou nedůrazné koncovky (Volešák) nebo smůly (Volešákovo břevno, Doškova tyč), navíc svůj tým držel nad vodou i velice dobře chytající Daněk.

Trenér hostí Svatopluk Habanec se po zápase netajil tím, že remízou je zklamán. „My tu totiž dva body ztratili. Hlavně první půli jsme byli jasně lepší, měli jsme sedm střel mezi tyče, z toho čtyři vyložené příležitosti. Že jsme je neproměnili, se nám vymstilo," litoval.

Hráči Dynama se na rozdíl od svého soka rozjížděli pozvolna, jejich kombinace byla hodně kostrbatá a přihrávky nenacházely adresáta. Velké nedorozumění mezi Halamou a Novákem hned v úvodu zápasu zjevně nervozitu hráčů v černobílých dresech ještě navýšilo, míč domácí fotbalisty odmítal poslouchat a převaha Slovácka zákonitě narůstala. Chvílemi to byla až hra kočky s myší a dění na ploše v některých fázích připomínalo spíše situace, kdy na tréninku jedna skupina nacvičuje hru útoku proti obraně…

Se hrou svého týmu především v první půli nebyli spokojeni ani diváci, ani trenér Miroslav Soukup. „Od svých hráčů jsem čekal, že do zápasu půjdou odvážněji, jenže hlavně do půle se hráči Slovácka až příliš snadno dostávali do velikých šancí a my poločas přežili jen se štěstím," objektivně uznal trenér Dynama.

Po změně stran tudíž Soukup sáhl ke změnám. Potleskem diváci přivítali Petra Benáta, jenž se do ligy vrátil po roční pauze. A nutno říct, že se mu návrat povedl, protože i díky jeho pohyblivosti a herní kreativitě domácí od začátku druhé půle přece jen hru v poli vyrovnali. A když přišel na hřiště i Klesa, kombinačních akcí ze strany Dynama ještě více přibylo. Slovácko i nadále sice bylo hodně nebezpečné, do takových šancí jako do přestávky už se ale jeho hráči nedostávali. A ke konci zápasu Jihočeši svého soka už dokázali chvílemi i zatlačit. Malý důkaz? Nepříznivý poměr rohů 2:5 Jihočeši otočili v poslední čtvrthodině na 6:5. „Za těch posledních dvacet minut, kdy jsme byli aktivnějším týmem, jsme si možná vyhrát i zasloužili, to jsme byli asi my blíž ke vstřelení branky. Byť úplně jasnou šanci jsme neměli," uzavřel trenér Soukup.

„Ve druhé půli se hra vyrovnala a ke konci nás domácí možná i trochu zatlačili. Že by ale vystřelili na bránu, to si nepamatuji," konstatoval trenor hostí Habanec.

Jak šel na Střeleckém ostrově čas

3. Lengyel sice míč po dlouhém centru hlavou sklepl k Halamovi, jenže ten si dával s Novákem přednost a před Volešákem se rázem otevřela volná cesta do vápna. Po kontaktu s vracejícím se Halamou se hostující záložník ocitl na trávníku. „Pnalta to nebyla," uznal sám postižený hráč.

6. Slovácko ale zlobilo dál: metr za vápnem napřáhl Valenta a Daněk měl s jeho dělovkou velké potíže.

8. První náznak možnosti Dynama, vydařenou ránu Táborského z přímého kopu k tyči však brankář Melichárek vyškrábl na roh.

25. Na přetažený centr Sandra si na zadní tyči naskočil Řezníček, tísněn bekem ale hlavou přestřelil.

25. Rázná odpověď Slovácka, hned z následné akce Došek přiťukl Volešákovi, jehož pumelici Daněk lehce tečoval na břevno.

28. Kovář se uvolnil na levé straně a jako na talíři předložil Volešákovi, jenž sám jako voják v poli z osmi metrů Daňkovu bránu netrefil.

39. Kovář se ve vápně obtočil kolem Halamy a snažil se placírkou poslat míč k zadní tyči, Daněk ale byl na místě.

40. Došek zpoza vápna trefil ranou po zemi tyč, odražený míč vracel z deseti metrů Valenta, mířil však jen do brankáře Daňka.

54. Novák prostrčil na Javorka, ten dal pod sebe na Řezníčka, jenž metr za vápnem vypálil sice pohotově z první, mezi tři tyče svůj projektil však nenasměroval.

65. Javorek spíše z nouze zkusil vypálit z 20 m přes hlavu a měl dobrou mušku, gólmana Melichárka ale na švestkách nenachytal.

68. Zdálky to zkusil i hostující Valenta a jeho jedovka zasvištěla cirka necelý metr vedle tyče.

78. Klesa si narazil s Benátem a tlačil centr před bránu, balon se ale od břevna odrazil do zámezí.

90. Největší svou šanci si Dynamo nechalo na úplný konec, po Klesově úniku a ideální nahrávce pod sebe ale Táborský zblízka míč netrefil.

České Budějovice – Slovácko 0:0

ŽK: Řezníček, Machovec – Valenta. Diváci: 2423.Rozhodčí: Adámek – J. Paták, Hájek.

Dynamo ČB: Daněk – Novák, Halama, Lengyel, Machovec – Markovič (66. Klesa), Javorek, Otepka (46. Benát), Sandro – Řezníček, Táborský. Trenér: Soukup.

Slovácko: Melichárek – Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk – Hlúpik, Valenta, Daníček, Volešák, Kovář (88. Lukáš) – Došek. Trenér: Habanec.