To, že se jeho svěřencům sobotní zápas na hřišti ambiciózního soupeře nevydařil, trenér David Horejš nijak nepopíral: „Ukázalo nám to, že se musíme ještě moc zlepšit," připustil kouč Dynama, dle něhož se jasně projevil rozdíl mezi I. a II. ligou. „Teplice nás trestaly za každou chybu, a pokud se my chceme s takovýmito týmy měřit, musíme k tomu zápasu přistoupit úplně jinak."

Hráči Dynama dle Horejšova soudu hráli v Teplicích v některých fázích utkání až naivně. „Uspět můžeme jen tehdy, když podáme týmový a zodpovědný výkon," uvedl, jedním dechem ale dodal, že si nemyslí, že by jeho svěřenci zápas po solidních výsledcích v přípravě podcenili. „To bych neřekl, spíše naopak. My vstoupili do zápasu docela dobře a aktivně, měli jsme i šance. Bohužel druhý gól, který jsme dostali po obrovské hrubce, se na hráčích zřejmě podepsal, Teplice už potom hru zcela ovládly a my už se vrátit do zápasu nedokázali."
Chyby, jichž se jeho hráči dopouštěli, Horejše mrzely. „Bylo to po situacích, na které jsem je upozorňoval a na které jsme se připravovali. Bohužel ty chyby tam přesto byly a z naši strany celé utkání znehodnotily."

Pro hráče Dynama byl víkendový zápas v Teplicích letošní premiérou na přírodní trávě, ani na to se ale trenér Horejš vymlouvat nechce. „Tak dokonale rovný povrch, jaký máme na naší umělce, to sice nebyl, nicméně na současné podmínky hřiště bylo připraveno velice dobře. Terén dle mě na náš výkon žádný negativní vliv neměl."

Dle referátu ve včerejším Teplickém deníku tentokrát neměl nejlepší den ani gólman Křížek. „My si chyby, jich jsme se dopustili, důkladně rozebereme, jednotlivce přes noviny ale hodnotit určitě nebudu," odmítl Horejš rezolutně. „Mě zklamalo, jak jsme k utkání přistoupili jako tým. Předchozí zápasy nás zdobilo právě to, že jsme hráli týmově, teď tomu tak bohužel v žádném případě nebylo," litoval.

Vše zlé je k něčemu dobré, říkává se. Na to spoléhá i trenér Dynama. „Samozřejmě, že se chceme z toho utkání poučit, s hráči si vše rozebrat a na některé věci se ještě zaměřit. Když k tomu kluci přistoupí se vší vážností, může nás to posunout dál," podtrhl.

Přes pět gólů, které si Jihočeši z Teplic vezli, žádný stav ohrožení na Dynamu vyhlášen nebyl. „Za přístup k přípravě nemohu klukům nic vytknout a stále ještě máme dostatek času na to, abychom chyby, které se teď ukázaly, do sezony odstranili. Panikařit netřeba," zůstává David Horejš v klidu.


Táborsko v Mladé Boleslavi obstálo se ctí


Fotbalisté FC MAS Táborsko v sobotní přípravě v Mladé Boleslavi prohráli 0:2, avšak pátému týmu podzimní části I. ligy byli velice vyrovnaným soupeřem.

„Hlavně první půli jsme zvládli velice dobře," ocenil trenér Roman Nádvorník. „Měli jsme dobrou přechodovou fázi a povedlo se nám dostat z brejkových situací do šance a taky si vytvářet standardní situace," zmínil poměrně velký počet rohů, kterých jeho tým v prvním poločase kopal poměrně hodně. „Ve druhém poločase soupeř vystřídal a vyměnil půlku mančaftu, my hráli ve stejné sestavě. Po nedorozumění brankáře Tomy s Navrátilem jsme dostali hloupý gól, kterým se soupeř dostal do hry. Pak byl úsek asi dvaceti minut, kdy nás Boleslav přehrávala, byla lepší, ale ve druhé části druhého poločasu jsme zápas opět srovnali. Je škoda, že se nám nepovedlo dát branku, ale tento zápas nám měl ukázat slabiny, které máme. Ty se nám odhalily a my máme na čem do prvního mistrovského zápasu pracovat," konstatoval trenér FC MAS Táborsko.

S výkonem svého týmu byl i trenér vítězů . „Vždy jde o výsledek, ten nás těší," glosoval pro Boleslavský deník Martin Svědík výhru, kterou ve druhé půli gólově zařídili Magera s Pauschekem. Na výkonu týmu se dle něj zákonitě projevilo, že šlo o jeho vůbec první letošní duel na přírodní trávě. „V úvodu na nás bylo strašně znát hlavně v práci s míčem a kombinaci směrem do útočné fáze. V tom jsme se trochu trápili a hledali," připustil Martin Svědík.

V boleslavské brance celý zápas odchytal Budinský, který na hostování ze Sparty přišel teprve v týdnu před utkáním. Jinak se na hlavní ploše městského stadionu protočila osmnáctka hráčů, včetně dalších noviců Neča᠆se a Stronatiho. Chyběl jen Lukáš Železník a po deseti minutách hry odstoupil nejlepší podzimní střelec týmu Jan Chramosta. „Honza měl zatím nespecifikovaný zdravotní problém. Šlo spíše o prevenci. Pevně věřím, že bude v pořádku, ale musíme počkat na výsledky dalšího vyšetření. Lukáš měl drobný problém a nechtěli jsme riskovat jeho zhoršení," objasnil boleslavský kouč.

Celkově ale generálka dle Martina Svědíka účel splnila. „Šlo nám o organizaci hry, kompaktnost, aby tým pra᠆coval, jak jsme si řekli a na co jsme se v přípravě zamě᠆řili. V některých věcech ještě byly rezervy a od jiných jsme i záměrně ustoupili," uzavřel hodnocení duelu s Táborskem Svědík.