Čtyřdvorský kormidelník Martin Wohlgemuth před utkáním žehral na absenci šesti nemocných hráčů a musel sáhnout po výpomoci z rezervy a dorostu. Rovněž krumlovští trenéři neměli k dispozici kompletní kádr, ale s mladíky mohli nasadit přece jen početnější ekipu s šesti náhradníky.

Č. Krumlov – Čtyři Dvory 4:0 (2:0)

Tým z krajské metropole sice v úvodu zahrozil pár brejky, ale do vážnějšího zakončení se nedostal. Od prvních minut byla herní převaha jasně na straně divizního favorita. Ten se poprvé gólově prosadil v 18. minutě, kdy si na kolmici od Kroupy naběhl kanonýr Tauber, obešel vybíhajícího Sobolíka a střelou do prázdné branky otevřel skóre – 1:0. Dvě tutovky tváří v tvář čtyřdvorskému brankáři pak spálil Persán, mimo pálil Wagner a Tauber z dobré pozice po zpětné přihrávce od Nováka mířil do boční sítě.

Až v poslední minutě půle si po rychlé kombinaci Kroupy a Nováka mohl Tomáš Tauber udělat pátý zářez na turnajové pažbě a dorážkou zblízka upravil na poločasových 2:0.

Příznačnou „čtyřku“ v síti soupeře pak Krumlovští naplnili v úvodu druhého dějství. Ve 48. minutě po pasu Kabeleho sice Tauber nezkompletoval hattrick, ale Sobolíkem vyražený míč posunul Slámovi, jenž s přehledem po zemi zvýšil na 3:0.

O čtyři minuty později předvedli zelenobílí další pěknou souhru, Sláma nabil Mravcovi a sváteční střelec tečovanou ranou pod břevno dal na 4:0.

Branka střídajícího Hofmanna pro ofsajd neplatila, na druhé straně se jednou při bombě pod břevno blýskl brankář Hňup – a výsledek se už neměnil.

„Čekal jsem od tohoto zápasu určitě víc. Soupeř nás moc neprověřil a byl to spíše tréninkový přátelák. Na druhou stranu se mohli předvést mladíci a ukázat, zda se s nimi může počítat. Na samotném zápase mě nejvíc mrzí zahozené šance z první půle. Příležitosti Persána nebo Wagnera byly stoprocentní!“ upozornil krumlovský kouč Václav Domin na činnost, kterou musí slavojáci zlepšit.

Fakta – branky: 18. a 45. Tauber, 48. Sláma, 52. Mravec, bez karet, rozhodčí L. Tauber, 40 diváků.

Sestava Slavoje: Říha (46. Hňup) – Švec, Beránek, Kabele, Mravec – Wagner, Novák, Kroupa, Persán – Sláma, Tauber, střídali: Strapek, Hofmann, Neckář, Trapl, Ješina.

V příštím kole HZL se stoprocentní Krumlovští utkají v sobotu 17. února od 17 hodin s Protivínem.