Po vydatném sněžení dobře připravená umělka v areálu krumlovského Slavoje na Chvalšinské silnici byla o víkendu dějištěm několika zajímavých přípravných testů okresních účastníků nejnižší oblastní soutěže – I. B třídy.

Finiš zelenobílých

Č. Krumlov B – Mirovice 4:2 (2:1). Krumlovské béčko si pozvalo na domácí půdu podzimního suveréna céčkové skupiny I. B třídy z Mirovic, který závěrem minulého týdne absolvoval soustředění v Kovářově. Hosté ze zasněženého Lipenska dorazili s půlhodinovým zpožděním, ale nakonec se hrálo. Na vedoucí branku domácího novice Housky hosté odpověděli vyrovnávací trefou Císaře, ale v půli měli zelenobílí těsný náskok, když se po rohu Pimpary hlavou trefil u přední tyče neobsazený Žilenko na 2:1. Mirovičtí se krátce po pauze ještě jednou dotáhli zásluhou opakované dorážky Slavíka, ale finiš patřil slavojákům. Po individuální akci a krásné přihrávce Žilenka potřetí strhl vedení na domácí stranu dorážkou do prázdné Pimpara a těsně před koncem po obdobné akci, tentokrát po pasu od Poláčka, pečetil výhru domácích Hawelka –  4:2.

Sestava Slavoje: J. Kejšar – Kopřiva, Babinský, Lacko – Houska, Fišer, Žilenko, Sivák, Poláček – Hawelka, Pimpara, střídali: Z. Adamíček a M. Kejšar.

Hattrick Hamburga

Křemže – FC Vltava 3:4 (1:3).  Zatímco pro Křemežské se jednalo o první zimní zápasový test, tak nováček béčkové skupiny už hrál na krumlovské umělce potřetí –  a bylo to znát. Už v úvodu se Vltaváci dirigovaní hrajícím trenérem Bäumlem ujali vedení, když po střele do tyče otevřel skóre pohotovou dorážkou Hamburg – 0:1. Křemežští sice po trestném kopu Chromého a pěkné trefě Matějky brzy srovnali, ale další okamžiky první půle už patřily hráčům FC Vltava. Po akci Šumbery se podruhé trefil Hamburg a poločasový stav pak po standardce Somolíka podtrhl přesně hlavičkující stoper Sládek – 1:3. Do kontaktu se Křemežští dostali krásnou dalekonosnou střelou Fleischmanna do šibenice na 2:3. Jenomže na druhé straně po chybě gólmana Končoka zkompletoval Hamburg hattrick a Křemežští stačili už jen v poslední minutě druhým zásahem Matějky upravit na výsledných 3:4.

Sestavy – Křemže: Končok – Čondl, Filip, Fleischmann, Stráský – Matějka, Chromý, Novotný, Kaňka – Rolník, Brabec, střídali: Novák, Stejskal, Lučanský, FC Vltava: Hüttner – Šumbera, Bäuml, Sládek, Sojka – Víšek, Somolík, Kališ, Fenc – Hamburg, Hošek, střídali: Macák, Dušek.

Prohra Větřní

Větřní – Planá u Č. Budějovic  1:3 (0:0), branky: Homer – Turek 2, Michal Bendík.

„Byli jsme od začátku herně lepší, šli do vedení trefou z přímého kopu, ale pak jsme doplatili na fakt, že nám po náročném soustředění na Hrdoňově postupně došly síly. Soupeř dal potom z brejků tři góly a my už na zvrat neměli," okomentoval přípravnou prohru s účastníkem OP Českobudějovicka větřínský hrající trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Cába –  Jílek, Ginzel, Dušek, Skok – Bordač, Dvořáček, Kosař – Homer, Hlásenský, Podskalský, střídali: Fleischmann, Šaray, Přibyl.