Ze šestice našich celků zabodoval jen kaplický Spartak, jenž uspěl v okresním derby na hřišti zlatokorunského nováčka. Spartakovci si devátou výhrou v sezoně polepšili už na páté místo. Zlatá Koruna na první jarní body naopak nadále čeká a krčí se u dna pořadí na třináctém místě.

Blízko k bodu byl čtvrtý Frymburk v Ledenicích, kde dokonce vedl, ale gólem jedenáct minut před koncem přišel i o remízu.

Loučovičtí po bezbrankové půli nakonec rozdílem třídy prohráli na trávníku lídra z Nové Vsi u Č. Budějovic a klesli ze sedmé na devátou příčku.

Prvních jarních bodů se nedočkal dvanáctý FK Nová Ves / Brloh, jenž také hrál s favoritem první poločas bez branek, ale nakonec se musel doma před druhým Klikovem sklonit.

Poslední Chvalšiny prohrály o dva góly na půdě třetího Suchdola a na tandem okresních rivalů Zlatá Koruna a Nová Ves nadále ztrácejí tři bodíky.

ROZHODNUTÍ PO PAUZE

Zlatá Koruna – Kaplice 0:3 (0:0), branky: 65. a 87. Urazil, 47. Štrbačka, sestavy – Zlatá Koruna: Schwarz – Liška, Z. Adamíček, Zayml, Houska – Steinocher ml., Štěpánek, Homer, Janota – Rychtář, Fuciman, Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Gondek – Marek, Divoký, Micák, Daniel (70. Vaniš) – Janura (89. Čutka), Pál (46. Urazil).

Trenér Petr Gallistl (Zlatá Koruna): „S výborným soupeřem jsme sehráli vyrovnaný poločas. Vyšel nám nástup a hrál se kvalitní, rychlý a bojovný fotbal. Drasticky nám ale nevyšel začátek druhé půle, kdy jsme po chybách lacino inkasovali. Pak jsme sice měli platonický tlak, ale kontaktní gól se vstřelit nepodařilo. Naopak, Kapličtí v závěru využili jeden brejk a pečetili. Spartak má zkušené mužstvo a takové chyby trestá. Výsledek je ale pro nás trochu krutý. Příště nás čeká další derby v Loučovicích a už musíme něco uhrát, protože situace začíná být kritická. Potřebujeme každý bod, aby vůbec bylo ještě o co hrát.“

Trenér Bohdan Malický (Kaplice): „Vůbec to nebylo lehké, jak by mohl napovídat konečný výsledek. V první půli nás soupeř zaskočil, hrál důrazně a to nám dělalo problémy. Nedokázali jsme se srovnat s menším hřištěm a množstvím soubojů. O půli jsme si k tomu něco řekli, pomohl nám rychlý gól ze standardky, uklidnili jsme hru a závěr zvládli. Asi jsou to povinné body, ale bylo vidět, že v Koruně to nebude mít nikdo lehké. Z našeho týmu pochválím mladého Urazila. Šel až do druhého poločasu, přinesl oživení a ještě dal dva góly.“

ČTYŘIKRÁT BEZ BODU

Ledenice – Frymburk 2:1 (1:1), branky: 37. Fencl, 79. Hrubý – 28. Flöring.

„Jeli jsme podruhé ven a stejně jako ve Chvalšinách jsme chtěli bodovat naplno. To se nepovedlo, ale nedělám z toho vědu. První půle byla z naší strany lepší, ale měli jsme ji vyhrát alespoň o dva góly. To byl rozhodující moment utkání. Po pauze nám postupně docházely síly a soupeř v závěru rozhodl,“ řekl frymburský trenér Vlastimil Mertl.

Sestava Šumavy: F. Mertl – Mi. Koza, Šisler, D. Račák, Ribár (25. Neumann) – R. Mertl, Flöring, Ma. Koza, M. Račák – Matuš, Rillich (88. Pecha).

Nová Ves u ČB – Loučovice 3:0 (0:0), branky: 51. a 65. Janeček, 69. Holý.

„Sehráli jsme s lídrem celkem vyrovnanou partii. V první půli jsme dobře zavírali prostory a dopředu byli dokonce nebezpečnější. Ve druhém poločase jsme ale udělali chyby, které soupeř potrestal. Musím dodat, že dva góly byly výstavní a Hüttner neměl šanci, třetí přišel ze standardky. Naším nejlepším hráčem byl mladý Mikuláš Šíma,“ hodnotil loučovický kormidelník Vlastimil Sulzer.

Sestava Vltavanu: Hüttner – Žák, J. Matulík, Černý, Šíma – Karták (86. Dostál), Ardó, Dudla, Fejtek (59. Sojka) – V. Matulík (72. Toth), Zbořil (77. Hošek).

Nová Ves / Brloh – Klikov 0:3 (0:0), branky: 66. a 89. Maxa, 57. Novodvorský.

„Hodinu jsme plnili pokyny, hráli vyrovnaný zápas a v první půli dokonce měli víc šancí. Bylo to o prvním gólu, který po naší chybě dal soupeř. Pak jsme to otevřeli a z brejků dostali další dva. Klíčové bylo, že se při rozcvičení zranil Jan Postl a v průběhu zápasu musel odstoupit kvůli zranění i Flaška, který byl motorem naší hry,“ řekl hrající kouč Jiří Anderle starší, jenž v tomto zápase ještě zaskočil za trenéra Karla Švarce, který se od příštího kola vrací na lavičku Nové Vsi.

Sestava Nové Vsi: Černý – Kříž, Anderle, Anderle ml., R. Postl – Hüttner, Březina, Flaška (72. Cába), Vlček, Loucký (57. Poula) – Tlamsa.

Suchdol – Chvalšiny 3:1 (3:0), branky: 14. Špale, 15. Arenberger, 40. Heřman – 65. Cába.

„Po deseti minutách jsem si myslel, že jsme nástup domácích přežili, ale opak byl pravdou. Ani dál jsme vůbec nepodrželi balon a o góly si koledovali. Do druhé půle jsme to přeházeli a najednou to šlo. Začali jsme hrát, ale na nějaký obrat už bylo pozdě. Je to v hlavách. Příště musíme takto hrát už od začátku,“ ví hrající chvalšinský trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Chvalšin: Kothánek – R. Čarek, Ginzel (80. Aust), Motz – Fic, M. Postl, Decarli, Pavlis, D. Adamíček – Fučík (63. Cába), Sluka.