Zelenobílí slavojáci přivítali do té doby stoprocentního lídra tabulky ze západočeského Tachova a s jedním ze spolufavoritů áčkové skupiny nejnižší republikové soutěže nesehráli hlavně první půli vůbec špatnou partii. Krumlovští ale doplatili na hrubé chyby v defenzívě, které zkušený soupeř dokázal neomylně trestat.

Český Krumlov - Tachov 0:3 (0:1)

V domácí brance dostal poprvé příležitost z hornoplánské Smrčiny hostující mladý brankář Štefan Beránek a při debutu si rozhodně nevedl špatně. Už v úvodu domácí gólman skvělým zákrokem vyrazil na roh střelu hostujícího Habarta. Na druhé straně se ve slibné situaci nedohodli Dudák s Rosůlkem a ze šance nic nebylo. A po necelých dvaceti minutách šli Západočeši do vedení, když chybu domácí defenzívy ztrestal nejlepší tachovský střelec Hudec – 0:1.

Inkasovaná branka sice dostala zelenobílé na chvíli do útlumu, ale postupně se začali domácí zvedat a do půle si vypracovali hned několik velmi dobrých šancí na vyrovnání. Jenomže střelu kapitána Beránka zastavila tyč tachovské svatyně a Rosůlkovi sebral v poslední chvíli míč z hlavy pozorný brankář Houdek. Na druhé straně se ještě jednou blýskl gólman Beránek při tutovce hostů – a do kabin se šlo za nejtěsnějšího stavu 0:1.

Ve druhém poločase Krumlovští ve snaze dotáhnout vrhli všechny síly do útoku, ale v koncovce již nic světoborného nevymysleli. Byli to naopak Tachovští, kteří výsledek ještě dvakrát zvýraznili. V 67. minutě hosté rychle rozehráli standardku, do brejku se dostal Hudec a svým druhým zásahem upravil na 0:2. Za dalších deset minut přišel ukázkový rychlý protiútok hostů a Habart pečetil zaslouženou výhru Tachova na výsledných 0:3.

Fakta – branky: 17. a 67. Hudec, 77. Habart, žluté karty 1:0 (84. V. Beránek), jako hlavní řídil rozhodčí Matějček, sledovalo 140 diváků.

Sestava Slavoje: Š. Beránek – Kabele, Klivanda, Dudák (82. Hrabík), Dvořák – Kroupa (46. Rozkošný), Novák, P. Svoboda (82. Mertl), V. Beránek (89. Persán) – Babouček (60. Peťule), Rosůlek.

„Dostali jsme laciné a zbytečné góly, což určilo ráz hry a rozhodlo celý zápas. Hlavně ten první jsme si dali prakticky sami. Při tom zejména první půle byla herně vyrovnaná a gólových šancí jsme měli určitě víc než soupeř. O poločase jsme, myslím si nezaslouženě, o gól prohrávali, ale stále to bylo hratelné. Kladli jsme v kabině hráčům na srdce, aby se drželi stanovené taktiky, ale byl to potom spíš chaos. Přestali jsme kombinovat a všechno bylo až moc individuální. Navíc jsme postupně museli hru více otevřít, což takto zkušený soupeř dokáže využít. Druhý poločas už nebyl tak kvalitní a měli jsme snad už jen jednu nadějnější šanci, ale Rosůlek hlavou netrefil. Tachov má výborný přechod do rychlého protiútoku, snad nejlepší v celé soutěži, což tady jasně ukázal. Musím proto zmínit brankáře Beránka, který i přes obdržené góly zachytal velmi dobře a řadou výborných zákroků při brejcích soupeře nás uchránil od ještě vyšší porážky. Tachov před touto sezonou ještě posílil a tady jen potvrdil, že bude hrát o špičku. Z mého pohledu je to hlavní kandidát na postup. Nedarovat mu ovšem laciné góly, které mě hodně mrzí, tak mohl být výsledek jiný a pro nás rozhodně příznivější. Musíme se lépe připravit na další zápas, kdy nás čeká další dosud neporažený soupeř," řekl po zápase s odkazem již na příští kolo krumlovský kormidelník Jiří Svoboda.

Příště na západ

Českokrumlovský Slavoj si zapsal první porážku v nové sezoně, po třetím kole má na kontě pět bodů a pohoršil si ze čtvrté na osmou příčku průběžné tabulky.

Ve čtvrtém dějství čeká na zelenobílé další západočeský soupeř a znovu dosud neporažený protivník, jmenovitě průběžně čtvrtá Doubravka. Na její půdě se slavojáci představí v sobotu 30. srpna. Dodejme, že s tímto soupeřem mají Jihočeši z minulé sezony nepříznivou bilanci, když s Doubravkou neuhráli ani bod. Na podzim doma po přestřelce prohráli v poměru 2:4 a v jarní odvetě vyšli venku naprázdno po výsledku 1:2.

Příští domácí střetnutí sehraje Slavoj v sobotu 6. září, kdy v jihočeském derby změří síly s Čížovou.