Odstartuje tedy zimní část přípravy týmu, který si na podzim zadělal na pořádné jarní galeje. Vše bude směřovat k tomu, aby v odvetných zápasech, které začnou za dva měsíce, vytáhl své akcie ze dna divizní tabulky.

Boje o holé divizní bytí předznamená tomu odpovídající příprava, která se i tentokrát po loňských dobrých zkušenostech obejde bez účasti na zimním turnaji v Hluboké nad Vltavou. Počítá se s přípravnými zápasy se soupeři vybranými podle potřeb a právě probíhající fáze tréninku. Záměrem je rovněž osvědčené soustředění v Černé v Pošumaví.

„Podle posledních informací by na pondělní úvodní trénink měli nastoupit všichni hráči kádru. Jediný malý otazník, a to ze zdravotních důvodů, visí nad Pavlem Svobodou, který při potížích s koleny patrně neabsolvuje celou plánovanou porci," předesílá první kouč krumlovského áčka Jiří Svoboda a plynule přidává podrobnosti k zimní přípravě zelenobílých: „Trénovat budeme od pondělí do čtvrtka, tedy čtyřikrát v týdnu, plus o víkendech náš čekají zápasy. První týden si ještě dáme zápasové volno, aby se kluci takzvaně zatáhli, ale už v neděli čtyřiadvacátého ledna budeme na Složišti hrát první utkání s juniorkou Dynama. V tréninkovém centru na Složišti a také na Hluboké pak budeme postupně hrát s Olešníkem, devatenáctkou Dynama, Hlubokou, áčkem Dynama a s Planou nad Lužnicí. Tradiční naší generálkou by pak měl být zápas s Jankovem, ale je možné, že v průběhu přípravy ještě nějakého dalšího kvalitního soupeře doplníme. Termínem pro osvědčené soustředění v hotelu Racek v Černé je pak konec druhého týdne v únoru."

František Lippl, Karel Vosika