Česká divize

Fotbalisté v tabulce posledního českokrumlovského Slavoje zamíří zítra s cílem bodovat v jihočeském derby na půdu jedenáctého Milevska, s nímž se na podzim rozešli doma bez branek, když v závěru kapitán Pliška neproměnil penaltu.

„Ve hře je do konce sezony ještě osmnáct bodů, nic nebalíme, jedeme i ven s cílem bodovat. Potřebujeme ale zlomit trápení v koncovce. V zápasech nezaostáváme, ale rozdíl bývá v tom, že soupeři některou šanci promění, zatímco my ve finální fázi tápeme. I Milevsko je hratelné. Musíme pohlídat jeho nebezpečné standardky a hlavně být produktivnější," má jasno krumlovský kouč Jiří Svoboda, jenž kromě dlouhodobě zraněných Beránka a Litvana bude nyní postrádat ještě další dva hráče: „Minule zraněný Pintér to chce na předzápasovém tréninku zkusit, ale do zápasu to asi nebude. Zdravotní potíže měl i Matuš, ale ten nebude kvůli pracovním povinnostem."

Krajský přebor

V nejvyšší oblastní soutěži poslední a na jaře bodově nulový kaplický Spartak zajíždí dnes na hřiště šestého Lažiště, s nímž na podzim doma padl v poměru 1:2. Získají v odvetě Kapličtí první body?

„My bychom měli bodovat hlavně doma, což se nám bohužel nedaří. Nedáváme šance a inkasujeme slepené góly po hrubých chybách, což nás strašně sráží. Já ale pořád doufám, že se to musí konečně někde zlomit," říká kaplický trenér Jaroslav Křiva, jenž vypočítává další výpadky: „Nebude minule vyloučený Boháč. V tréninku to zkoušel Hejna, ale nešlo to a vypadne asi do konce sezony. Otazník visí nad Doubravou a Faltusem. Musíme se s tím ale vypořádat."


I. A třída

Oba okresní nováčkové zajíždějí ve 21. kole k těžkým zápasům ven. V áčku poslední Nová Ves se dnes představí na půdě druhé Sedlice, s níž na podzim doma padla v poměru 1:3. V béčku dvanáctá Křemže hraje dnes dopoledne na trávníku ambiciózních pátých Bavorovic, kterým doma podlehla 1:4.

I. B třída

Ve 21. kole nejnižší oblastní soutěže lákají v dnešním programu dvě zajímavá okresní derby. Lídr z Velešína se představí na hřišti osmého Vyššího Brodu, který na podzim rozstřílel 4:0. Na trávníku průběžně pátého béčka Č. Krumlova hostuje dnes tradiční rival, v tabulce druhý Frymburk. A slavojáci budou soupeři od Lipna oplácet podzimní prohru 1:3.

V domácím prostředí hraje ještě další kvartet našich týmů. Za všechny vyberme dnešní bitvu průběžně desátého nováčka z Větřní s třetím Kamenným Újezdem.