Kapličtí po předchozích dvou prohrách na hřištích soupeřů pomýšleli na první body, ale opět se jim do cesty postavil velice kvalitní soupeř. V červnu doma Kapličtí s Rudolfovem prohráli po penaltovém rozstřelu, což je stálo celkové prvenství v soutěži – a nepovedla se an pomyslná odveta…

Kaplice / Vyšší Brod – Rudolfov 4:6 (1:2)

Jako první zahrozili už ve 2. minutě hosté, ale povedenou střelu kapitána Dvořáka vytáhl Šesták zpod břevna na roh. Domácí kontrovali ve 4. minutě, kdy Urazil vysunul Lašáka, ten se dostal do samostatného nájezdu, ale mířil jen do vybíhajícího gólmana Keřky.

Bezbrankový stav tak vydržel až do poloviny prvního poločasu. Rohový kop hostů zahrával Kešner a míč zakroutil přímo do brány – 0:1. Opaření domácí se ještě nestačili ani vzpamatovat a inkasovali podruhé. Dostatek prostoru dostal ve vápně Janura a bylo to 0:2.

Šance však měli i Kapličtí. Po půlhodině hry po Hájkově přihrávce zatáhl balón po levé straně Urazil, který však napálil míč jen do bližší tyče. Ještě v prvním poločase se ale spartakovci gólu dočkali. Pál vysunul rozběhnutého Urazila, ten znovu mířil jen do tyče, ale odražený míč sám stačil dorazit do prázdné brány – 1:2.

V úvodu druhého dějství se do úniku dostal Lašák, udělal kličku brankáři, ale dostal se do velkého úhlu a ze šance nebylo nic. Poté mohli skóre změnit hosté, ale Kešner v šanci Šestáka neprostřelil.

Po hodině hry Pál vyslal do brejku Lašáka, střelu na bližší tyč si Keřka pohlídal.

Vyrovnáno bylo v 63. minutě, kdy Pál dlouhým autem hledal Lašáka, kaplický útočník prošel do vápna a střelou na bližší tyč dal na 2:2. Prakticky v následující minutě přišla další možnost Lašáka, ale byl z toho jen roh. Po následném centru Vaniše hlavičkoval v gólové pozici Pál mimo.

Běžela 68. minuta a domácí dokonali obrat. Pál další průnikovou přihrávkou vyslal do úniku Lašáka, ten kličkou oklamal vyběhnutého Keřku a pohodlně skóroval – 3:2.

Za další dvě minuty už to bylo o dva. Pál narýsoval další výbornou přihrávku, tentokráte se sám na branku řítil Hájek a střelou po zemi překonal Keřku – 4:2. Čtvrthodinu před koncem měli Kapličtí další gólovku, jenomže Keřka Vaniše vychytal. A to bylo klíčové.

V závěrečných deseti minutách totiž hosté čtyřmi góly dokonale otočili zápas ve svůj prospěch. Po gólech Foglara a Janury bylo během chvíle skóre vyrovnané – 4:4. Dvě minuty před koncem pak Plojhar vrátil Rudolfovu vedení – 4:5. V samotném závěru navíc výhru hostů jistil šestým gólem Peiger – 4:6.

V divácky vděčném utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách byli nakonec produktivnější hosté. Kapličtí neudrželi dvoubrankový náskok a na první body si musejí ještě počkat.

Fakta – branky: 63. a 68. Lašák, 42. Urazil, 70. Hájek – 24. a 83. Janura, 23. Kešner, 81. Foglar, 88. Plojhar, 90. Peiger, ŽK 2:0 (Rytíř, Urazil), rozhodčí Peterka, 30 diváků.

Sestava Kaplice: Šesták – Aibl, Fafl, Rytíř, Dostál, Szojka, Hájek, Pál, Vaniš, Urazil, Lašák, střídali: M. Kaňka, Bartoň.


 Libor Granec