Divize

Fotbalisté českokrumlovského Slavoje nazažívají právě nejvydařenější pasáž sezony, když v dosud odehraných čtyřech jarních kolech nezískali ani bod a pohoršili si v průběžném pořadí až na devátou příčku. Zítra zelenobílé po této černé „západočeské" sérii čeká soupeř z jiného kraje, a to jihočeský rival od jindřichohradeckého Vajgaru. Slavojáci by jistě všemi deseti brali zopakování podzimního nejtěsnějšího výsledku, kdy doma vyhráli trefou kapitána Beránka z penalty v poměru 1:0. Jenomže Hradeckým se na jaře daří, uhráli pět bodů a odskočili z pásma sestupu již na třinácté místo…

„Hradec přes zimu dobře doplnil kádr a je to znát. Přišli tam třeba Horka nebo Šahajda, od nás Lukáš Vacek, tedy samí vyhraní kluci se zkušenostmi z divize. Na začátku se chytili a doma třeba jasně přejeli třetí Novou Ves. A hrají velmi agresivní důrazný fotbal, o čemž svědčí fakt, že už mají na jaře tři vyloučené hráče," ukazuje znalost zítřejšího soupeře krumlovský trenér Jiří Svoboda a jedním dechem dodává: „Bude to těžké, ale my už potřebujeme konečně vydolovat aspoň bod. Po předchozích špatných zápasech je jasné, že moc gólů ze hry opravdu dávat nebudeme, a tak jsme se v týdnu soustředili na standardky, které mohou rozhodovat a dříve byly naší silnou zbraní. Snad se k nám přikloní i potřebné štěstíčko. Bohužel, opět nebudeme komplet. Stále mimo hru je Beránek, lehce už sice začal vyklusávat Hrabík, ale do hry to ještě není. Navíc nám asi vypadne Klivanda a na posledním tréninku píchlo v tříslech Wagnera, což by byla velká ztráta, protože momentálně je to jediný hráč, který snese měřítko a dokáže ostatní burcovat. Na druhou stranu oproti minule už bude Špát. Musíme se dát dohromady!" burcuje kormidelník Jiří Svoboda.

I. A třída

Program druhého jarního dějství druhé nejvyšší oblastní soutěže přináší první velký víkendový šlágr v podobě zítřejšího souboje v tabulce prvního kaplického Spartaku s druhou budějovickou Slávií. Oba soupeři nevstoupili do odvet nejlépe, když na úvod jara oba prohráli (Spartak v Roudném a Slávia doma s Hrdějovicemi), a tak jsou oba na třiceti bodech a dělí je pouze skóre. Podzimní vzájemný duel skončil u Malého jezu bez branek, ale do odvety jsou favority Kapličtí, neboť na domácím hřišti ještě neztratili ani jeden bod.

Za tahák rozhodně můžeme označit i zítřejší derby zbývajících dvou účastníků béčkové skupiny, v němž průběžně šestá Nová Ves přivítá na svém trávníku aktuálně poslední Velešín. Na podzim se oba soupeři o body po výsledku 2:2 podělili, ale favoritem zítra bude Nová Ves, jež odstartovala přesvědčivou výhrou 3:0 na Lokomotivě, zatímco Velešín doma jen remizoval s Netolicemi.

I. B třída

Druhý domácí šlágr přinášející souboj prvního s druhým týmem průběžné tabulky bude zítra k vidění ve Větřní, kde lídr hostí béčko krumlovského Slavoje. Prestižní duel s řadou hráčů se zkušenostmi z obou dresů, navíc okořeněný pikantním soubojem bratrů Weinhardů (Rudolfa na domácí straně a Tomáše v krumlovském dresu) je velkým lákadlem pro fanoušky. My dodejme, že na podzim si tři body připsalo Větřní, které v okresním městě vyhrálo v poměru 2:1.

Druhé okresní derby bude k vidění dnes na trávníku průběžně desátého vyšebrodského Dynama, které hostí třetí Frymburk a bude se chtít hostům revanšovat za podzimní debakl 1:5 z jejich hřiště.

V domácím prostředí budou ještě hrát dva naše týmy ze spodku tabulky. Poslední nováček z Přídolí dnes už od 13.30 hostí pátou Dříteň a dvanáctá Křemže přivítá průběžně deváté Lhenice.

Okresní přebor

Do jarních odvet se konečně rozběhne i kolotoč okresního přeboru, který má po odstoupení Soběnova ze soutěže už pouze jedenáct účastníků.

Podzimní mistr a obhájce zlatého hattricku z Kájova dnes před polednem změří na svém trávníku síly s desátým Dolním Dvořištěm. Druhé Malonty jedou do Holubova a třetí Zlatou Korunu čeká atraktivní souboj na hřišti osmých Chvalšin. Zítra bude tahákem lipenské derby mezi béčky sedmé Horní Plané a čtvrtého Frymburku.