Tak se ptal Deník jižní Čechy před sobotním zápasem – a jak se zdá, hráči si kritická slova svých trenérů zřejmě vzali k srdci. „Hlavně s první půlí musím být spokojen," pochvaloval si bezprostředně po skončení zápasu na Složišti trenér Miroslav Soukup a výkon svých svěřenců s Čáslaví označil za nejlepší v celé zimní přípravě.

Ještě více než výsledek, byť i ten má v přípravě svou důležitost, Soukupa těšila předvedená hra a určitě i nasazení, se kterým jeho hráči do zápasu proti druholigovému soupeři šli. „Takhle jsem si před zápasem představoval, že bychom ho měli odehrát. A opravdu se nám to podařilo. Hráli jsme opravdu dobře a já hráče musel v poločasové přestávce za jejich přístup pochválit," vyzdvihl trenér Dynama.

Přestože na začátku zápasu si první náznaky příležitostí připravili spíše hosté, nicméně jak rána Prášila z 19. minuty, tak pokus Melisssopoulose krátce nato byly pro Daňka v bráně Dynama spíše jen zdvořilostními pozdravy než vážnějším nebezpečím.

Na druhé straně jako první zahrozil po Horově přiťuknutí zpoza vápna Benát, jeho projektil ale zasvištěl o dva metry vedle tyče. Už dvě minuty nato však Dynamo udeřilo, když ukázkovou kombinační akci, do které se zapojilo hned několik hráčů, završil Černý finální přihrávkou na Řezníčka, jenž si věděl rady – 1:0.

„Ještě do půle jsme měli několik dalších možností a mohli jsme přidat minimálně dva další góly," měl českobudějovický kouč jistě na mysli především další z ofenzivních akcí svého týmu, kdy po Černého pasu únik Benáta zlikvidoval se štěstím brankář Ducheček, či Horovu dělovku levačkou, kterou čáslavský gólman vyrazil spíš v sebeobraně…

Ve druhé půli za studeného větru jako by hráči obou týmů potřebovali nějaký čas na patřičné rozehřátí, tempo zápasu totiž pokleslo. Až 67. minuta, kdy po rohu se míč odrazil k Charuzovi a ten zblízka překopl v pádu odkrytou branku, Soukupovy muže zase nabudila ke zvýšenému úsilí. Ještě v téže minutě běžel Táborský zprava sám na bránu, jeho střelu z úhlu ale gólman vyrazil, tři minuty nato Klesa hlavou sklepl Táborskému, jenž dělovkou z voleje otřásl břevnem, a deset minut před koncem se v této fázi utkání už do své třetí slibné šance dral Táborský, z prudkého Ježdíkova centru ale v plném běhu napálil balon nad bránu.

„Přestože jsme prohráli, byl to v zimní přípravě zatím náš nejlepší zápas," liboval si hostující kouč Ivan Kopecký, dle něhož i jeho tým se podílel na kvalitní úrovni zápasu. „Těší mě, že i proti takovému soupeři, jakým jsou Budějovice, jsme si vytvořili šance. Mrzí mě jen obdržený gól, byl zbytečný," řekl pro klubový web.

Dynamo Č. Budějovice – FK Čáslav 1:0 (1:0)

Branka: 23. Řezníček. Bez karet. Diváci: 20. Rozhodčí: Jí­lek.

Dynamo: Daněk (46. Křížek) – Ježdík, Halama, Lengyel, Hanzlík (62. Riegel) – Černý (62. Wermke), Rýdel, Benát (62. Otepka), Hora – Řezníček (62. Klesa), Táborský.

Čáslav: Ducheček – Achemaistos, Rendal, Karal, Kunášek (70. Kučera) – Šandera, Charuza, Prášil (46. Ujec), Alexandros (85. Šusta) – Diuf (60. Krmenčík) – Sklenář (70. Mandula).

Jablonec – Táborsko 2:2 (1:0)

Fotbalisté druholigového Táborska dokázali v přípravě na umělce prvoligového Jablonce v poslední půlhodině smazat dvoubrankové manko a uhrát s favoritem lichotivou remízu 2:2.

Domácímu favoritu, který po zápase letěl na herní soustředění do Turecka, scházeli nemocní hráči Pázler a Eliáš, Jihočeši mají zraněného kanonýra Strnada (koleno).

Obě mužstva v zápase prostřídala řadu hráčů. Jablonec měl více ze hry, dal první gól, ale také Jihočeši si v první půli po rychlých protiútocích vypracovali tři šance . Baumit se ujal vedení po půlhodině hry po sérii rohových kopů. Při tom posledním Zoubele předskočil obranu a skóroval.

Ve druhém poločasu se ve vlastním vápně dopustil zápasnického chvatu Mach, pískala se penalta, kterou Piták bezpečně proměnil. Za deset minut bylo ale sníženo. Kočí kopl standardku z levé strany a Voráček balon prodloužil do brány. „Zápas poté, co jsme snížili, dostal náboj, naši hráči chtěli s utkáním ještě něco udělat. Musím však říct, že Jablonec měl šance na třetí i čtvrtý gól," zmínil objektivně trenér Luboš Zákostelský.

Jenže gól dali hosté a těsně před koncem tak vyrovnali. Po straně utekl Voráček, předložil míč před bránu, kde ho trefil halfvolejem Bakule na 2:2. „Jablonec byl lepší, ale hraje se na góly," konstatoval kouč Táborska.

Ten si chválil, že má v tuto chvíli široký kádr, ve kterém se bojuje o základní sestavu. „Když je konkurence, je to vždy lepší. Hráči musejí dokazovat, že jsou lepší než ostatní. Zdravé soupeření je prospěšné," podtrhl Zákostelský. jenž byl rád, že hráči zápas fyzicky zvládli. Jeli k němu rovnou z týdenního soustředění z jabloneckých Břízek, kde tvrdě trénovali. „Na některých jedincích byla znát určitá apatie, což je známka vyčerpání. Hráči dostali volno. Sejdeme se v úterý a pak nás čeká volnější režim tréninků. Týden zakončíme dvěma zápasy: ve čtvrtek se Strakonicemi a v pátek s Příbramí. Už budu chtít, aby někteří hráči odehráli celých devadesát minut," uvedl trenér Táborska s tím, že oba duely se hrají mimo Táborsko.

Branky: 30. Zoubele, 63. Piták – 73. Voráček, 89. Bakule.

Jablonec: Špit – Rossi (46. Kubista), Beneš (46. Štochl), Novák (Kysela) – Kopic (46. Jurča), Vaněk, Loučka (46. Haurdič), Jablonský – Zoubele (46. Skwarczek), Třešňák, Čížek (46. Hubník).

FC Táborsko: Fišan – Mašek, Mráz, Gallo, Radoš – Dobal, Šimák, Jasanský – Dolejš, Presl, Džafić, 2. půle: Fryšták – Kotrba, Kalášek, Cíferský, Smetana – Sladký, Kočí, Zajac – Voráček, Mach, Bakule.