S tím souhlasí i nový trenér Miroslav Soukup. „Před týdnem jsme hráli doma a k tomu jsme vedli a o výhru přišli po změně stran, takže nás ztráta dvou bodů spíš mrzela, bod z Příbrami, kde jsme navíc museli dotahovat náskok soupeře, ale určitě má váhu," soudí budějovický kouč, dle něhož letošní ročník I. ligy je hodně vyrovnaný, a tak každý bod je velice důležitý. „Tím spíš, že je to bod plusový a navíc jsme Příbrami dva body vzali."

Kouč Dynama si nemyslí, že by v Příbrami šlo vyloženě o zápas dvou rozdílných poločasů, byť až v tom druhém se jeho hráči prosadili. „Myslím, že už v první půli jsme měli optickou převahu, ale gólové situace měla Příbram a určitě byla i nebezpečněj­ší," uznal.

Po změně stran už Příbram tolik nezlobila a iniciativu na své kopačky naopak přebrali hosté. „My docela slušně hráli v poli a na rozdíl od první půle už jsme se přece jen o něco víc dostávali i do koncovky," poznamenal Soukup. „Ta kvalita naší hry byla po přestávce znatelně lepší než do půle, navíc byly už i reálné příležitosti v šestnáctce a z jedné z nich se zrodila i vyrovnávací branka na 1:1, kdy se Tomáš Řepka na zadní tyči dokázal prosadit."

Zatímco s Duklou hráči Dynama zahájili zápas velice aktivně, ale po přestávce jako by jim docházely síly, v Příbrami tomu bylo naopak – závěr zápasu patřil Dynamu, zato jeho začátek byl zcela v režii Příbrami. „My se snažili udržet míč uprostřed hřiště, bohužel jsme to ale nedohrávali až do koncovky. Naproti tomu Příbram po získání míče velmi dobře a úspěšně kombinovala před šestnáctkou i v ní a dělala nám dost problémy," všiml si trenér Dynama.

Právě z takové jedné vydařené kombinační akce šla Příbram i do vedení. „Domácí si tam krásně narazili balon do křídla, odkud přišla okamžitá přihrávka do volného prostoru, který jsme neobsadili," litoval Miroslav Soukup.

Krátce po vedoucí brance si domácí připravili další velikou možnost, a kdyby z ní dali gól, dostali by se Soukupovi svěřenci do hodně obtížné situace. „Podobně jako při gólu jsme nepokryli prostor před naší brankou, naštěstí Daněk vyrazil jak první střelu, tak i následnou dorážku. Byť s velkým štěstím, ale rozhodně nás v té chvíli podržel. I díky tomu jsme tuto kritickou chvíli naštěstí přežili bez úhony," oddechl si budějovický kouč.

V samém závěru první půle dokonce Příbram míč za Daňkova záda dopravila, naštěstí Wágner byl v ofsajdu. „Nešlo o nějakou vypracovanou šanci, byla smůla, že Tomáš Řepka při odkopu zasáhl míč tak nešťastně, že ho v podstatě nahrál tomu hráči domácích na střelu," přiblížil Soukup další důležitý moment zápasu.

Do druhé půle místo Markoviče šel do hry Klesa a jak se ukázalo, špatný tah to asi nebyl. „Míra Markovič se snažil, tentokrát ale ztrácel víc míčů a co hlavně, připadal mi nervóznější než jindy," vysvětloval trenér Dynama, proč sáhl právě k této změně. „Rozhodl jsem se vrátit Sandra doleva a na druhý kraj poslat Michala Klesu, jenž z Příbrami k nám přišel a řadu let tam hrál, takže jsem počítal i s tím, že by měl mít i patřičnou motivaci a že by měl přinést do naší hry i jisté oživení a víc nebezpečí pro soupeře z křídelního prostoru," dodal Soukup.

Těsně před cestou do Příbrami přišel z Ml. Boleslavi do Dynama na hostování Ivo Táborský, kterého Soukup trošku nečekaně hned postavil do základu. „Byl v plném tréninku v Boleslavi, kde měl i zápasové zatížení, byť za áčko tam poslední zápasy spíše nehrál. Připraven do hry tudíž určitě byl. Absolvoval s námi i předzápasový trénink, a to viditelně s velikou chutí a věřil si i do zápasu. Já chtěl té jeho motivace a chuti se patřičně ukázat využít, a proto jsem ho poslal na hřiště od začátku," objasnil nový kouč Dynama.

Ten ve druhé půle sáhl ještě ke dvěma dalším střídáním a obě zřejmě měla na hru mužstva kladný dopad. „Rýdel šel na hřiště s tím, aby trošku oživil hru středové formace."

Na poslední čtvrthodinu šel do hry i osmnáctiletý dorostenec Zdeněk Linhart. „Nemohli jsme už na nic čekat, chtěli jsme naši hru v závěru utkání maximálně zofenzivnit, proto přišel za obránce Machovce útočník Linhart, navíc se Táborský měl ještě víc tlačit dopředu, Sandro se posunul ještě víc na hrot a Linhart vyloženě do středu útoku. Chtěli jsme prostě vytvořit co možná největší tlak ofenzivních hráčů a jsem rád, že to nakonec vyšlo a že jsme ten cenný bod získali," vyzdvihl Soukup.

Při troše štěstí mohli hosté nakonec i vyhrát. To by však Riegel musel krátce po Řepkově gólu ze své velké šance míč hlavou nasměrovat mezi tři tyče. „Byla to velká škoda a Honza z toho taky byl po zápase trochu smutný. On totiž je dobrý hlavičkář, věří si a jako bek má i dobrou útočnou hlavu. Naběhl si tam zezadu a jen málo chybělo, abychom zápas během pár minut otočili, což by bylo něco úžasného," přemítal Miroslav Soukup. „I bod ale bereme," uzavřel.

V dalším kole hraje Dynamo v sobotu doma tentokráte už od 17 hod. s Teplicemi.

Na místě mi patičky ještě jdou, směje se Poborský

Sobotního benefičního utkání Pavla Nedvěda 
a jeho přátel v Hodoníně, ve kterém tým vicemistrů Evropy z roku 1996 vyhrál nad divizním Hodonínem 5:3 (1:1), se aktivně na hřišti v dresu vítězů zúčastnil i Karel Poborský, český rekordman v počtu mezistátních utkání a nynější šéf prvoligového Dynama Č. Budějovice.

Právě bývalý záložník Manchesteru United, Lazia Řím 
a Benfiky Lisabon nejvíc bavil tři tisícovky spokojených diváků, když hned v úvodu zápasu krátce dvakrát po sobě zahrál míč elegantní patičkou. „Na místě mi patičky ještě jdou, ale v pohybu už je to horší," usmíval se Poborský.

Branky: 14. a 77. Svoboda, 80. Koryčánek – 41. a 76. Nedvěd, 40. Kuka, 62. Kožlej, 66. I. Hašek.