Trenér David Horejš se po duelu s Příbramí v rozhovoru pro Deník netajil svou spokojeností: „Utkání splnilo účel, hrálo se v tempu, byly šance a nikdo se nezranil. Spokojenost.“

Navíc jste i vyhráli…
Jistě, i v přípravě každé vítězství potěší. Nejen vítězství, také výkon. Vstřelili jsme dva krásné góly a měli i další příležitosti.

Ty šance byly hlavně ve druhé půli.
Myslím, že i v první půli. Hlavně prvních patnáct minut jsme hráli velice dobře a třeba Erik Puchel tam měl dvě slibné příležitosti. Pak jsme ztratili střed hřiště a hra trošku vyrovnala. Druhá půle byla z naší strany velmi dobrá, kluci měli chuť a vedle dvou gólů měli i další šance. Škoda, že třeba Patrik Švantner po svém gólu nevyužil i další šanci, korunoval by tím svůj výkon. Byly i chyby, ale klady převažovaly a také za nasazení patří týmu pochvala.

Co ti dva noví adepti na dres vašeho týmu?
Oba příjemně překvapili. Jak Batioja, tak i Lazar, který se na hrotu hodně snažil. Potvrdili, že by mohli pro nás být přínosem. Totéž platí i na kluky, kteří sem přišli už před nimi. Třeba Honza Vondra prokázal, že by měl být posilou.

A dorostenci Pařízek se Šplíchalem?
Určitě nezklamali. Oba to jsou teprve ročník dva tisíce a v jejich hře samozřejmě ještě je spousta nedostatků, přesto se své šance chopili dobře a oba zase odehráli velice dobrý zápas. Je vidět, že jsme schopni z naší mládeže vychovat kvalitní fotbalisty. Stejně bych mohl hovořit o Miky Jášovi, který s námi byl už loni. Také on zápas s Příbramí zvládl.

Chyběli Mashike a Wermke.
Měli menší zdravotní potíže, tak jsme jim raději dali volno (Roman Wermke už jel na soustředění, Elvis Mashike ještě ne – pozn. aut).

Soustředění v Třeboni má ještě kondiční, anebo už spíše herní charakter?
Něco ještě naběhat musíme. Sice už se hodně věnujeme věcem na hřišti, stále ale ještě máme do sezony dostatek času na tvrdou přípravu. Kluci to zvládají, až na pár nemoci jsou zdraví, mají do přípravy chuť a já věřím, že to tak půjde dál a že se dobře připravíme.

Rovnou ze soustředění pojedete ve středu k zápasu proti Linci na Složiště. Co k tomu?
Už jsme s Blau Weiss minule hráli, a tak víme, že nás čeká další silný a kvalitní manšaft s řadou zahraničních hráčů. Bude to pro nás další těžká prověrka.