Celek ze severu Jihočeského kraje v neděli remizoval ve Šluknovském výběžku s tamním FK Varnsdorf 2:2, když prohrával už 2:0. Branky Jihočechů vsítili ještě do poločasu Vukadinović a Kočí.

Mužstvo FC MAS Táborsko neprohrálo v tomto ročníku už jedenáctkrát v řadě, naposledy takovou hořkost okusilo na konci srpna ve Frýdku-Místku.

S Jihočechy to přitom na stadionu Kotlina nevypadalo v jednu chvíli v první půli dobře. Už v 18. minutě prohrávali 2:0 po neskutečných střelách Breiteho a Kotiše. Trenér hostí Roman Nádvorník k oběma gólům domácích řekl, že byly trefené tak, že se nedali chytat. „První gól dal Breite ze třiceti metrů přímo do šibenice a druhý gól byl prakticky to samé. Breite jako pravák se do míče opřel levou nohou. Takové góly dáte jednou, dvakrát za sezonu. Nepřišly ale po vypracovaných šancích," uvedl Roman Nádvorník.

Jeho svěřenci ale nic nezabalili, ihned se zvedli a za nějakých třináct minut skóre srovnali. Navíc Šimák jednu šanci promarnil. Nejprve se po individuální akci prosadil M. Vukadinović a pak se po kličce zaskvěl Kočí. „Od stavu 2:2 jsme byli lepším týmem. Je škoda, že jsme nepřidali třetí gól a soupeře nezlomili. Pravdou ale je, že vyhrát mohla obě mužstva a remíza je nakonec spravedlivá," míní kouč FC MAS Táborsko.

Ten připomněl, že Varnsdorf trefil zkraje druhé půle ze strany tyč a jednu obrovskou šanci mu zlikvidovala tradiční opora – brankář Toma. Za Táborsko mohli skórovat Strnad nebo znovu Vukadinović.

Podle Romana Nádvorníka diváci viděli nadprůměrný druholigový fotbal se čtyřmi brankami, který měl prvoligové parametry. Oba týmy předvedly velmi rychlý herní projev a prokázaly, že právem patří do špičky tabulky FNL.

Trenér Nádvorník se musel obejít bez reprezentanta Tusjaka, kterého nahradil na beku Kotrba. „Odehrál velmi dobré utkání, měl na sebe rychlé hráče soupeře," pochválil ho trenér. Ten střídal poprvé až čtvrt hodiny před koncem. Jeho tým hrál dobře, a tak trenér Táborska nechtěl do sestava příliš sahat.

Bod z Varnsdorfu má svou cenu, protože ze špičky tabulky prohrály České Budějovice i Ústí nad Labem. Táborsko naopak bod získalo. „Bod je v tomto kontextu pozitivní. Ať už v pondělí zápas Hradce Králové s Karvinou dopadne jakkoliv, ať už budeme první nebo druzí, což necháme osudu, v tabulce se pohybujeme tam, o čem se nám na začátku sezony ani nesnilo. Po šestnácti kolech jsme zachráněni, máme 32 bodů a naše postavení je výborné," uzavřel Roman Nádvorník.

FK Varnsdorf – FC MAS Táborsko 2:2 (2:2)

Branky: 10. Breite, 18. Kotiš – 22. Vukadinović, 33. Kočí

FK Varnsdorf: Porcal – Zieris, Končal, Kouřil, Tvaroha – Kotiš, Breite, Jakubovský (56. Mikinič), Rudnytskyy (88. Šraga) – Schubert, Volf (68.Just).

FC MAS Táborsko: Toma – Kotrba, Ciferský, Sladký, Mráz – Kočí, Šiml, Javorek, Šimák (75. Presl) – Vukadinović (86. Džafič), Strnad (90. Musiol).

Rozhodčí: Adámková – Paták, Plesar.

Karty:  34. Zieris, 72. Breite – 39. Vukadinović, 73. Šiml, 81. Sladký.

Diváci: 771.

V tomto týdnu přineseme rozhovor s trenérem FC MAS Táborsko Romanem Nádvorníkem o tom, kde vidí kořeny úspěchu svého mužstva.