Čížovští nepřijeli s ambicí soupeře přehrávat přílišným útočným snažením. Tvořit hru a hledat skulinky v hostující obraně byl úkol svěřenců trenéra Rostislava Grossmanna, kteří to prostřednictvím střely Tomáše Froňka zkusili hned v 1. minutě.

Hostující blok byl v úvodu pevný, a tak se na další příležitosti muselo čekat. Jednu z těch výraznějších, si ale ve 12. minutě vypracovali hráči Čížové, když do šestnáctky poslal centrovaný míč Roman Zahrádka. Přesná nabídka přistála na hlavě Lukáše Dvořáka, jenže ten svůj pokus o kousek mezi tři tyče nevměstnal.

To na druhé straně bylo veseleji. V 18. minutě svůj první gól zaznamenal Filip Řezáč, který za záda brankáře Petra Kratochvíla usměrnil pas Tomáše Benetky - 1:0. Při druhé úspěšné akci, jež přišla po chudší pasáži hry až ve 42. minutě, si útočník s desítkou na zádech vyměnil míč s Martinem Heldem a připsal si další čárku do kolonky vstřelených branek - 2:0.

Pokud chtěla Čížová po změně stran pomýšlet na zdramatizování průběhu derby, musela začít vymýšlet i směrem dopředu, jenže to příliš nešlo. Fotbalového vzruchu přibylo na trávníku až čtvrt hodiny před koncem, kdy putoval balón po žlutomodré ose Hrachovec - Benetka - Froněk - Kočí a po tečované střele posledně jmenovaného skončil jen těsně nad břevnem.

V 80. minutě se o hlavičku ještě pokoušel kapitán Michal Rendla, ale pak už přišly chvíle střídajícího dorostence Filipa Blažka. V 86. minutě na přihrávku do vápna nedosáhl, jak by potřeboval, o dvě minuty později se však odhodlal ke střele a zápas uzavřel gólovou trefou na 3:0.

FC Písek - TJ Sokol Čížová 3:0 (2:0)

Branky: 18. a 42. Řezáč, 88. Blažek.

ŽK: 1:1 (M. Held - Vacovský)

Rozhodčí: J. Váňa - T. Ulrich, A. Trska. Delegát: M. Schröter.

Diváci: 737.

Sestava FC Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held (67. Hrachovec), J. Held (86. Grobár), Milec (71. Kočí), Froněk - Pinc (89. Voráček), Řezáč (80. Blažek).

Sestava TJ Sokol Čížová: Kratochvíl - Pedro, Novák, Rozhoň (46. Mudra), Vacovský, Zahrádka, Kočí (77. Havel), Dvořák (68. Vávra), Janda, Bálek (64. Polodna), Jirouš.