Trenér Miroslav Soukup tudíž spokojeností v rozhovoru pro Deník jižní Čechy zrovna neoplýval, panice ale rozhodně nepropadá.

Nejdříve snad ke sněhové kalamitě, která teď na jih Čech dorazila. Nemuseli jste narychlo měnit plán tréninků?
Máme vždy na celý týden hrubou kostru přípravy nachystanou, nicméně zrovna dneska žádný zásah dělat nebudeme muset. Den po zápase byl v plánu výběh, a tak dopoledne půjdeme běhat ven a odpoledne pojedeme do haly. Že v zimě takové dny přijdou, s tím musíme počítat a musíme na to být nachystaní.

Při zápase ještě sníh nepadal?
Zápas jsme odehráli za normálních podmínek, i když umělka v Berouně byla hodně zmrzlá a kvalita hry tomu také odpovídala, všichni klouzali a padali. Což ale není výmluva, bylo to pro obě mužstva stejné. I Luboš Kozel by ale asi se mnou souhlasil, že zkrátka moc dobře plocha tentokrát připravená nebyla.

Vy jste po zápase pro klubový web uvedl, že jste prohráli zaslouženě, že hlavně v první půli byla Dukla lepší. Oba góly jste dostali ke konci první čtvrthodiny druhé půle, takže se dá říct, že zhruba celou hodinu jste tahali za kratší konec provazu?
Já bych řekl, že Dukla byla lepší spíš jen v té první první půli. A to ještě až v její poslední půlhodině. My totiž nezačali až tak špatně, a když jsme se ještě po zápase koukali na video, ověřil jsem si, že prvních deset patnáct minut bylo hodně vyrovnaných. Hrálo se na obě strany, moc šancí tam ale nebylo. Samozřejmě, že Dukla má kvalitní manšaft, silnější než Táborsko, to jsme ale čekali. Musím tudíž uznat, že po zmíněné úvodní čtvrthodině a v závěru prvního poločasu měla Dukla víc ze hry a měla i gólové šance. Gól ale nedala, byť také proto, že nás brankář Křížek v několika momentech výrazně podržel. Spokojenost po půli tudíž nebyla. Ani s ofenzivou, ale ani s defenzivou. Dělali jsme i hrubé chyby, kdy nám hráči Dukly chodili i sami na bránu.

Po zápase jste si také posteskl, že jste do půle měli snad jen jednu střelu na bránu…
Tak tomu bohužel opravdu bylo. Sice jsme tam měli pár takových náznaků, kdy jsme šli třeba tři na dva, jenže ani jednou jsme to nevyřešili tak, že bychom třeba vystřelili na bránu. To mě mrzí, v tom totiž byl největší rozdíl mezi námi a Duklou. Dukla dokázala své situace dohrát do zakončení a dostat se do šance, zatímco my je dohrát až do zakončení nedokázali. Jednou se tam do dobré pozice dostal Benát, ale nahrával do ofsajdu. Dobrou přihrávku do slibné šance dostal Klesa, ale místo střely volil kličku a přes beka se nedostal.

Říkáte, že druhá půle byla z vaší strany už lepší, v této části zápasu ale dala Dukla oba góly.
A byly to zase hodně zbytečné góly, navíc slepené do dvou tří minut. Při prvním jsme nezareagovali dobře na rozehranou standardku a Kalouda to zpoza šestnáctky trefil k tyči. Druhý gól byl takový nešťastný, když Novák ve skluzu chtěl odehrát míč do bezpečí a bohužel si ho srazil do branky.

Ceníte si toho, že právě po těchto dvou úderech se mužstvo zvedlo a že jste nakonec málem vyrovnali?
My jsme v poločase a pak po hodině hry sáhli k několika střídáním a řekl bych, že to naši hru trošku oživilo a zkvalitnilo. Závěrečná půlhodina totiž vyzněla v náš prospěch a taky tlak z naší strany byl v této části zápasu větší. Taky několik šancí, ze kterých jsme mohli dát gól, jsme si pak vypracovali. Dali jsme kontaktní gól na 1:2 a měli i další gólovou situaci, kdy někteří lidé říkali, že to gól už byl, že míč byl za lajnou, ale někdo z hráčů Dukly to ještě z brankové čáry, či možná už za ní, odkopl pryč.

Dá se tudíž tato fáze utkání označit za určitý příslib do dalších utkání?
Snad ano, přesto ale bohužel ta naše hra patřičné parametry nemá. O tom, že terén byl obtížný, už řeč byla. My se i báli, aby se někdo nezranil, a proto jsem třeba trochu pošetřil Romana Lengyela, kterého jsem po půli stáhl. Nechtěl jsem, abychom u starších hráčů, navíc když mají určité potíže, riskovali zranění. Zpátky ale k naší hře, zatím dobře nehrajeme, některé věci jsou hodně křečovité a chybí mi víc fotbalovosti. Na druhou stranu, je to ale úvod sezony a myslím si, že kdyby naše hra teď byla lehká a velmi dobrá, že by mě spíš mrazilo. My totiž potřebujeme top formu mít za čtyři pět týdnů. A ne, abychom teď hráli super zápasy a pak se trápili. Já věřím, že to přijde, musíme být trpěliví. Nás nikdo v březnu nebude hodnotit podle toho, jestli jsme porazili v přípravě Duklu či Táborsko. Nic to ale nemění na tom, že mě mrzí, že v každém zápase jsme dostali dva góly. Jak ale říkám, musíme být trpěliví, poctivě pracovat a věřit, že sportovní forma i potřebné štěstí přijde později.

Na rozdíl od zápasu s Táborskem jste proti Dukle už neprotočili celé dvě jedenáctky. Proč ta změna?
Já už avizoval, že v celém přípravném období nebudou všichni hráči dostávat stejnou šanci. Na to prostor není. Sáhli jsme k tomu jen při zápase s Táborskem, k němuž jsme jeli rovnou ze soustředění, kde to zatížení bylo veliké, a proto jsem chtěl, aby hráli všichni. My nemůžeme dlouho hledat ideální sestavu, musíme v tom mít jasno hodně rychle. Budeme tudíž jezdit v sedmnácti osmnácti lidech. Ti, kteří nepojedou, půjdou za juniorku. Jako tomu bylo i ve středu, kdy Riegel, Hanzlík, Petráň, Otepka a Linhart hráli v Písku proti Táborsku. Ani oni tudíž nestáli a měli režim podobný jako ostatní hráči, akorát že hráli za juniorku. Podobně to bude i v sobotu, kdy někteří hráči budou v sobotu ráno hrát proti Písku za juniorku.

A proč nebyli Daněk a Javorek?
Daněk bude mít do pondělí individuální tréninky, pak uvidíme. Taky Javorek má lehce natažený sval a podobný problém měl v Berouně i Klesa. Je tudíž možné, že tito tři hráči s námi nepojedou ani v sobotu do Prahy, kde se v dalším kole Tipsport ligy hrajeme s Viktorkou Žižkov.