Součástí soustředění budou také dvě přípravná utkání se silnými zahraničními soupeři.

„V pondělí od 17 hodin hrajeme v Bischofshofenu s mistrem Rumunska Kluží, ve středu v Leogangu od 18 hodin s vicemistrem Ázerbajdžánu Lankaranem," upřesnil technický manažer Dynama Milan Čadek. „Po zápase se Žilinou to pro nás bude další hodně náročná prověrka," podtrhl trenér František Cipro.

Toho mrzí, že mu řada hráčů bude chybět. „Vedle Riegla, Javorka, Machovce, Bakaly a Stráského, kteří ještě nejsou úplně fit, zůstanou v Budějovicích i Brezinský a Hronec," upřesnil zkušený kouč. Ani tito hráči dle něj ale zahálet nebudou. „Budou trénovat doma s Martinem Vozábalem," sdělil.

Naopak Lengyel, jenž v Lažišti pro bolest v operovaném koleni nedohrál a proti Žilině chyběl, v nominaci nechyběl. „Jede s námi i Halama a také testovaný útočník Markovič, jenž proti Žilině odvedl slušný výkon," podotkl Cipro.

Ten má v Rakousku zkoušet i košického beka Dobiase, navíc dle pátečního Sportu se Dynamo zajímá o Kamerunce Abenu, jenž má smlouvu v Dunajské Stredě, ale hostoval rok a půl ve Spartě. „Budějovice už mu předložily konkrétní nabídku," uvedl pro Sport Abenův agent Bronislav Šerák.

Zpět ze soustředění se hráči Dynama vrátí ve čtvrtek.