Zlínští fotbalisté se po pádu z I. ligy několik let marně snaží o návrat, letos se jim ale vůbec nevydařil vstup do sezony a před zápasem s Táborskem se krčili až na třinácté příčce tabulky. Dvoutýdenní pauza se jim tudíž šikla. „Volno jsme uvítali, trochu víc potrénovali a komplexně zapracovali na součinnosti jednotlivých formací," liboval si před pondělní dohrávkou trenér Skácel.

Ten se vedle vykartovaného Hájka musel obejít taky bez útočníka Malcharka, jemuž se na tréninku obnovilo zranění. „Uvidíme, jak dopadne vyšetření na magnetické rezonanci, pro nejbližší zápasy s ním ale počítat nemůžeme," litoval Skácel (na marodce měl i dalšího forvarda Červenku).

Přes zmíněné potíže s útočníky zlínští fotbalisté byli celý první poločas aktivnější a dvě velké příležitosti hned v prvních pěti minutách připravil zkušený zlínský tvůrce hry Tomáš Polách pro Bubláka, toho ale v první šanci vychytal Toma a v té druhé ve skluzu u zadní tyče na Poláchovu nahrávku nedosáhl.

Největší možnost první půle však těsně před pauzou měl právě Polách, jeho hlavičku ale Toma reflexivně vyškrábl na roh. „Škoda, byla to velká šance. Toma to ale chytil parádně," ocenil brankáře hostů zlínský špílmachr. „Měli jsme ale i další příležitosti, z nichž jsme mohli dát góly, snad to ve druhé půli zlomíme," věřil.

Jenže druhá půle byla o něčem jiném, v té až na pár minut ke konci zápasu dominovali hosté z jihu Čech. Hlavně Šimák a Javorek ve středové formaci zářili. V 60. min. se po Šimákově uličce ještě Javorek neprosadil, ani tři minuty nato hlavou na míč po Šimákově centru nedosáhl, v 67. min. už nahrávku Vukadinoviče klasickým „angličanem" využil.

A díky tomu je ve II. lize Táborsko už třetí – a byť to nikdo na Soukeníku nahlas neříká, je mezi aspiranty na postup!

Co po „derby ševců" říkali trenéři obou týmů?

Alois Skácel (Fastav Zlín): „Když nedáme góly, nevyhrajeme. Už ve druhé minutě nám mohl otevřít cestu k vítězství Bublák, bohužel nestalo se. Vypracovali jsme si snad pět opravdu gólových situací, hru jsme ovládali, ale v zakončení nám chyběly větší důraz a asi i kousek štěstí. V době, kdy jsme měli dát gól, jsme jej nedali a pak nás to mrzelo. Ve druhé půli jsme v náporu chtěli pokračovat, paradoxně to byli ale hosté, kteří nás přehrávali, byli lepší a teprve na konci zápasu, kdy jsme šli do velkého rizika, jsme si vytvořili i nějaké šance na vyrovnání. Jenomže ani z toho tlaku jsme gól nedali, proto jsme prohráli."

Roman Nádvorník (Táborsko): „Domácí hráči do zápasu vstoupili lépe, měli tam do dvacáté minuty tři ošemetné situace, které mohly skončit gólem, ale naštěstí pro nás jsme to ustáli. Sice jsme zkoušeli hrát vysoký presink, byli vpředu v dostatečném počtu hráčů, nicméně nebyli jsme agresivní a domácí nám z toho vždy nějak vyklouzli, získávali odražené balony a přehrávali nás. Ve druhé půli už jsme byli lepší, hru jsme kontrolovali, bohužel se nám nedařilo z dalších šancí pojistit těsné vedení, a tak nás v závěru domácí ještě ze standardních situací přitlačili. Vysocí hráči soupeře nám dělali problémy, naštěstí jsme to dohráli."