Oslavy sedmdesáti let činnosti klubu odstartoval turnaj přípravek, který se konal zároveň jako Memoriál Václava Lísala, dlouholetého klubového trenéra mládeže. Společně s Dynamem se na jeho organizaci podílel velkou měrou Fan klub Vyšší Brod. Memoriálu se zúčastnilo družstvo domácích, dále Vltavan Loučovice, FC Šumava Frymburk a FC Velešín. První místo v turnaji brali bez ztráty bodu sousedé z Loučovic, druhé bylo domácí Dynamo, třetí FC Velešín a čtvrtá Šumava Frymburk.

Po turnaji benjamínků bylo na pořadu dne slavnostní zahájení a přivítání hostů oslav, během něhož byla stručně připomenuta historie klubu a především jeho zakladatelé. Hlavním organizátorem a duší založení oddílu byl Antonín Straka starší, mezi zakladatele dále patřili pánové Jan Šmíd, Karel Bendl, Tomka, Míla Novák, Míla Chrt a Václav Kloc.

Dynamo nezapomnělo ani na své současné členy a partnery, kterým bylo z rukou předsedy klubu Josefa Kovačíka a zástupce města Jindřicha Hanzlíčka předáno osobní ocenění a poděkování za dlouholetou práci a podporu klubu.

Nechyběly ani soutěže pro všechny, kteří přišli s Dynamem slavit: zlatá česká ulička, fotbalový kulečník a velmi oblíbená soutěž v přesnosti střelby penalt o lahev šampaňského.

Vrcholem dne pak byla dvě exhibiční derby starých gard, ve kterých se utkali rivalové domácího Dynama a sousedních Loučovic. O výsledky sice nešlo, ale Loučovičtí nechali jako správní gratulanti všechny body ve Vyšším Brodě, když utkání hráčů nad 35 let vyhráli Vyšebrodští 5:1 a utkání hráčů nad 45 let poté skončilo poměrem 2:1.

Pak už nic nebránilo večerní volné zábavě všech přítomných, jejímž vrcholem byl slavnostní ohňostroj. Finanční zajištění celých oslav podpořilo svou dotací město Vyšší Brod.

Jan Straka