Děti mohou podle věku vybírat jeden ze dvou termínů a těšit se na spoustu pohybu, zábavy a zážitků s novými kamarády.

Kemp proběhne v areálu Jihočeské univerzity Na Sádkách ve dvou termínech pro chlapce a dívky ročníků 2007 – 2010 (1. turnus) a 2011 – 2014 (2. turnus). První pětidenní turnus se koná od 12. do 16. července, druhý od 19. do 23. července 2021. Vždy pondělí až pátek.

Novinkou je spuštění speciální brankařské školy pro gólmany narozené v letech 2005 – 2010, který povede Michal Korbel, jenž získal licence na britských ostrovech. Samotný kemp nebude jen o trénování. „Děti se mohou těšit na zajímavé hosty z fotbalového prostředí, besedy, soutěže o ceny,“ říká za pořadatele Michal Průcha.

Trenérský štáb tvoří Ladislav Bernát, Jiří Krauskopf a Jaroslav Vondrášek. Na kempu se představí pozvaní trenéři z Regionální fotbalové akademie či GTM trenéři z OFS.

Děti budou moct nejen významně rozvinout své fotbalové schopnosti, ale obdrží i cennou výbavu. Dostanou fotbalový dres brazilské značky Penalty s vlastní přezdívkou na zádech, trenýrky a stulpny. Účastníky čeká zajímavá exkurze do kabin prvoligového Dynama České Budějovice na stadionu na Střeleckém ostrově. Na závěr obou turnusů obdrží všichni pamětní diplom.

Pořadatelé příměstského kempu neustále sledují vládní opatření. „Poslední zprávy, které máme z ministerstva zdravotnictví a hygienické stanice, jsou takové, že příměstské kempy pro děti proběhnou za stejných podmínek jako loni,“ doplnil Průcha.

Oba turnusy ještě mají volná místa a termín přihlášek byl prodloužen do 30. června. Cena pětidenního kempu činí 3 500 korun (zahrnuje obědy v nedaleké menze, svačiny a pravidelný pitný režim). Přihlášky a další info najdete na jihoceskyfotbal.cz/letni-kemp.