Č. Krumlov - Cheb 5:2 (3:0)

Zelenobílí v domácí partii s chebskou Hvězdou předvedli parádní výkon vyšperkovaný čtyřgólovou parádou probuzeného útočníka Pavla Svobody a konečně potěšili své příznivce. Už po necelé čtvrthodině se poprvé ukázal hrdina zápasu Pavel Svoboda, když při samostatné akci obešel i gólmana T. Martince a do prázdné branky otevřel skóre – 1:0.

Druhý gól pak měl na noze s chutí hrající Babouček, ale po nahrávce od Beránka z malého vápna namířil mimo tyče. Stejně se témuž hráči vedlo i o chvíli později, kdy hlavičkoval z dobré pozice nad. Hosté kontrovali po půlhodině šancí Janoty, při které se blýskl brankář Trnka. A závěr půle už byl opět v režii slavojáků. Ve 39. minutě byl nejrychleji u odraženého míče Pavel Svoboda a nekompromisně zvýšil na 2:0.

Uklidňující třetí zásah pak v poslední minutě poločasu připravil Babouček, z jehož přesného pasu Pavel Svoboda zkompletoval čistý hattrick.

Do druhé půle však vstoupili lépe sympaticky bojující Západočeši a Řezáč tvrdou ranou z přímého kopu korigovala na 3:1.

Domácí ovšem nehodlali připustit sebemenší komplikace na cestě za první jarní výhrou a už v následující minutě to bylo znovu o tři. Babouček tentokrát našel ve střelecké pozici kapitána Beránka, který nádhernou střelou vymetl šibenici chebské svatyně – 4:1.

Na druhé straně se potom znovu blýskl Trnka, jenž zlikvidoval tutovku D. Martince. A v 69. minutě domácí završili pověstného „bůra", když Kabele vybojoval míč, následně nahrávač Babouček našel na vzdálenější tyč nabíhajícího Pavla Svobodu, jenž svým čtvrtým gólem v utkání zvýšil na 5:1.

Poslední slovo pak sice měli hosté, když v 89. minutě z dálky přeloboval krumlovského brankáře D. Martinec na 5:2, ale to již zelenobílým nemuselo příliš vadit, protože po velmi dobrém výkonu zapisovali přesvědčivé vítězství rozdílem třídy.

Fakta – branky: 14., 39., 45. a 69. P. Svoboda, 51. Beránek – 50. Řezáč, 89. D. Martinec, ŽK 2:0 (Babouček, Kabele), rozhodčí Štrincl, 110 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Hrabík (73. Houska), Klivanda, Kroupa, Dudák – Wagner (71. Kodras), Kabele, Novák, Beránek (84. Žilenko) – Babouček (78. Dvořák), P. Svoboda (82. Podskalský).

„Trochu jsme změnili rozestavení – a změny si sedly. Soupeř rozhodně nebyl slabý, jak by se mohlo zdát podle výsledku, ale nám se konečně začalo dařit v koncovce. První poločas vypadal opticky tak, že otevřeně hrající hosté měli míč možná častěji na kopačkách, ale my trestali jejich chyby v obraně a dávali góly. Určitě pochválím Pavla Svobodu, který už v předchozím zápase dvěma góly naznačil návrat do bývalé formy a tentokrát to ještě podtrhl čtyřgólovou parádou. Konečně ukázal to, co od něho chceme a čekáme. Dřív to chtěl všechno strhnout na sebe, což nejde. Teď už se zapojuje do kombinací a v rozhodujících momentech je vždy tam, kde má být. Pavel odehrál nejlepší zápas za dobu, co jsem u týmu. Výborně mu ovšem sekundoval Jirka Babouček, který tři góly připravil a znovu ho zdobí ta bojovnost a zarputilost, na jakou jsme u něho byli zvyklí. Dobře ovšem zahráli všichni. Jsem rád, že jsme zápas takto zvládli, což je důležité i pro psychiku hráčů. Už jsme se potřebovali chytit. Věřím, že jak jsme měli špatnou sérii, tak teď klidně můžeme naopak nastartovat pozitivní šňůru, byť nás čekají samí těžcí soupeři," hodnotil spokojený krumlovský kormidelník Jiří Svoboda.

Na derby ven

Českokrumlovští si první jarní a celkově devátou výhrou v ročníku upevnili klidnější desátou pozici v průběžné tabulce, kterou pojedou hájit v neděli dopoledne na hřiště aktuálně pátého béčka Táborska. Podzimní vzájemný jihočeský derby souboj v podzámčí vyhráli Táborští nešťastným vlastencem Kroupy, atak mají slavojáci tradičnímu rivalovi jistě co oplácet.