Na jaře ale pro zranění ze sestavy vypadl a až v neděli proti Třinci po dlouhé době opět nastoupil od začátku.

Jak dlouho jste se na fotbal díval jen z tribuny či z lavičky?
Jsou to téměř tři měsíce, co jsem se zranil. Celý zápas jsem od té doby teď odehrál po těch třech měsících prvně. A je velká škoda, že jsme ten zápas nevyhráli. Na vítězství jsme určitě měli, stejně tak i na lepší umístění v tabulce. Mužstvo totiž máme dobré, bohužel výsledkově jsme hodně zápasů nezvládli. Včetně teď toho proti Třinci.

Co chybělo tomu, abyste fanoušky v posledním zápase doma potěšili výhrou?
Třinec byl těžkým soupeřem, obtížně jsme se tam dostávali. Nějaké náběhy tam sice byly, ale moc šancí jsme si nevytvořili. Územní převahu jsme po většinu času měli, k ničemu velkému to však nevedlo. Třinec naopak hrozil z protiútoků, takže pro oba celky asi zasloužená remíza.

Jak jste se na hřišti po tak dlouhé přestávce vy cítil?
Mám-li být upřímný, tak nějak úplně ideálně jsem se fyzicky necítil. Dříve jsem na tom byl mnohem líp, ale je to jistě hlavně tím, že jsem tak dlouhou dobu nehrál. Určitě ten deficit ale doženu.

Nastoupil jste na levém kraji obrany, ačkoli jste zřejmě víc zvyklý hrát spíše na druhé straně. Byl to pro vás nějak velký hendikep?
To ne. Mně je jedno, kam mě trenér postaví. Já byl rád, že jsem mohl hrát a bylo mi jedno, na jakém postu. Měl jsem to přes nohu, nijak mi to ale nevadilo.

V sestavě teď nastupuje hodně mladých hráčů. Je to pro vás mladé příjemné?
To rozhodně. Klub má nějakou vizi, kterou chce jít. Vedení klubu prezentuje, že mladí dostanou více šancí. Pro nás mladé je to samozřejmě dobře. Teď je jen na nás, jaké výkony budeme odvádět a uvidíme, co bude v následující sezoně.

Po slibném podzimu jste do jara šli s ambicemi na postup. Proč to nevyšlo?
Podzim byl docela povedený, byť i tam byly zápasy, které jsme hlavně doma měli uhrát líp. Třeba s Pardubicemi či Frýdkem-Místkem. Přesto jsme si dali za cíl, že bychom chtěli hrát o postup, jenže ty první zápasy na jaře se nám výsledkově vůbec nepovedly. Pak už se to s námi vezlo.

Když jste černou sérii nezdarů zlomili, pár zápasů se vám i na jaře vydařilo. Vidíte to jako perspektivu do příští sezony?
Každý zápas, co se povede, je pro hráče dobrý. Zvýší to sebevědomí celému týmu. Jak ale bude vypadat příští sezona, to uvidíme.

S jakým přáním do příští sezony půjdete vy? Třeba dohnat to manko ve fyzičce, jak jste o tom mluvil?
Pro mě je hlavním přáním, abych byl stoprocentně zdravý. Ne jako v úvodu tohoto roku, kdy jsem si natrhl sval a po třítýdenní pauze se zase vrátil do týmu, jenže na předzápasovém tréninku jsem si to zranění zase obnovil a byly z toho nakonec ty tři měsíce bez fotbalu…

Máte radost z toho, že jste si stihl alespoň ty poslední dva zápasy v této sezoně ještě odehrát?
Samozřejmě, že jsem tomu moc rád. Kdybych neměl hrát půl roku, bylo by to hodně nepříjemné. Nevím, zda v posledním kole taky dostanu od trenéra šanci, určitě ale jsem rád, že jsem si alespoň proti Třinci mohl zahrát.

Pokud vás trenér pošle na hřiště i v pátek na Žižkově, s čím do zápasu půjdete?
Abychom se rozloučili se sezonou dobrým výkonem a vítězstvím.