„O naší porážce se rozhodlo už v prvním poločase, v němž jsme podali velice špatný výkon," nebral si při hodnocení zápasu servítky trenér Pavel Hoftych, jehož svěřenci v neděli padli v Mostě 2:3, když už po úvodní půlhodině prohrávali 0:2. „Myslím si, že nás Budějovice trošku podcenily, my toho využili a vstřelili dva góly," usoudil mostecký lodivod Pavel Chaloupka.

Že by hráči soupeře podcenili, si trenér Hoftych nemyslí. „Hráčům do hlav pochopitelně nevidím, takže to těžko posoudím, spíš ale vidím příčinu v tom, že si hráči neplnili to, co jsme si řekli před zápasem," poznamenal budějovický kouč. „My hráče důrazně upozornili na to, aby se hlavně vyvarovali standardek, že Most je v nich hodně silný – a my těch standardních situací za deset minut uděláme snad deset," hněval se Hoftych.

I vinou standardních situací převzal Most v úvodu zápasu iniciativu do svých rukou a dal i dva klíčové góly. „My se dostali pod tlak a při kombinaci, která byla příliš pomalá, jsme dělali hloupé chyby. Domácí byli v této fázi zápasu rychlejší a důraznější," netajil se Hoftych výhradami k výkonu svých hráčů.

A zákonitě přišly i góly.

„První branku jsme dostali po chybě obrany, kdy po prohraném hlavičkovém souboji stopeři Lengyel s Delim nepokryli střed hřiště. A krátce nato opakovaný scénář a druhý gól v naší síti," smutnil Pavel Hoftych.

Ve druhé půli se obraz hry změnil. „Najednou jsme byli všude dřív my, přidali jsme na agresivitě a rázem jsme měli vrch," kvitoval rapidní zlepšení hry ze strany svého týmu trenér Dynama. „Po faulu na výborně hrajícího Klesu pak byla nejen penalta, z níž Rýdel snížil na 2:1, ale za ten faul také červená karta a domácí dohrávali v deseti," dodal.

Jihočeši přesilovku využili a Linhart vyrovnal, přesto jeli hosté domů nakonec s prázdnou… „Pro mě je nepochopitelné, že tak zkušené mužstvo, jaké teď my máme, při početní převaze nejenže gól nedá, ale naopak si branku nechá dát," nevěřícně vrtěl hlavou trenér Dynama. „Přitom jsme tlak i šance měli."

Podle Hoftycha to, že jeho hráči zlepšený výkon ani svou početní převahu nedokázali vyjádřit brankami, mělo dvě příčiny. „Jedním byla nekvalita naší koncovky a tím druhým výjimečný výkon gólmana Belaně," vysvětlil. „Já jsem si spočetl, že na něj šlo dvanáct ran, zatímco my jsme ze tří střel na naši branku dostali tři góly. To se pak těžko dá uspět," posteskl si.

Dle Hoftycha nedělní zápas měl podobný scénář jako nedávné utkání v Hradci. „I tam jsme celou první půli prospali a potom už ztrátu dohnat nedokázali," připomněl. „Pokud chceme hrát o ligu, nemůžeme si dovolit prohrát zápas, ve kterém vyrovnáme a jdeme do početní výhody," zlobil se.

V pátek fotbalisté Dynama zakončí první třetinu soutěže doma proti Frýdku-Místku a trenér Hoftych nevylučuje ani změny v sestavě.

Výkop utkání je na Střeleckém ostrově tradičně v 18 hod.